logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FAAC 740 - brak reakcji na piloty i domofon, komunikat 02, świecące diody

cyryl85 21 Paź 2012 18:25 13992 4
REKLAMA
  • #1 11435306
    cyryl85
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    witam

mam taki problem z silnikiem FAAC 740, przez jakieś 2 lata brama pracowała bez problemu, jednak teraz coś się stało i nie idzie jej sterować z pilotów oraz domofonu, wogóle nie reaguje na próby wciskania przycisków w pilotach, sam silnik jest sprawny, brama rusza po zwarciu pinów bodajże 2-7, jednak wyświetla komunikat 02, i świeci się 6 diód (FCA, FCE, open B, open A, stop, edge safe) gdzie szukać problemu, centrala czy może radio? dodam że zadomowiła się tam mysz, jednak po jej przegonieniu i czyszczeniu elektorniki nic się nie zmieniło..
  • REKLAMA
  • #2 11436795
    cyryl85
    Poziom 16  
    niestety u mnie na złączu niskonapięciowym nie ma żadnego wyjścia przy open A czy open B, jedynie co zauważyłem to po odpięciu całej listwy zostają zapalone tylko dwie diody FCA i FCE, teraz siedzę i głowię się jak zostały podłączone u mnie domofony, że mam w nich sterowanie bramy...
  • REKLAMA
  • #3 11438978
    VermanLublin
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Jeśli wejścia 1 i 2 są puste, a otwierasz bramę z domofonu, to prawdopodobnie ktoś wmontował pilota w domofon.
    Diody openA i/lub openB powinny świecić (zwykle chwilowo) tylko podczas trwania impulsu z pilota.
  • REKLAMA
  • #4 12395501
    Metalomania
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Mam taki sam problem. Przy bramie stawiany był murek i robotnicy uszkodzili kable do napędu. Poskładaliśmy tak jak było wcześniej i od tamtej pory nie można załączyć bramy pilotem oraz ręcznie, poprzez przycisk na centralce. Po naciśnięciu pilota, na radiu zapala się dioda zielona i zaraz gaśnie. Po naciśnięciu przycisku na radiu zielona dioda świeci się ok 10s po czym gaśnie. Nie słychać w ogóle żadnego kliku ani silnik nie buczy.

Brama ma również sterowanie z garażu. Po naciśnięciu przycisku brama chodzi prawidłowo.

Kontrolki na centralce świecą oprócz: FCA OpenB; FCC OpenA; FSW Cli;
    Po naciśnięciu pilota jak i przycisku na centralce nie ma żadnego objawu w postaci gasnących czerwonych diodek. Włączniki krańcowe działają prawidłowo.
  • #5 12395571
    cyryl85
    Poziom 16  
    u mnie ruszyło dopiero wczoraj, było padnięte radio, z nowym trzeba było programować piloty, i nie wiem czemu pozmieniały się same ustawienia, ale po przejrzeniu logiki, nowym radiu i programowaniu jak naraźie działa.

Sprawdź czy czujki działają prawidłowo, i czy logika się nie pozmieniała przypadkowo.
REKLAMA