logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak możliwości uploadu plików w sieci Netia, strony działają poprawnie

bjks88 22 Paź 2012 00:23 2118 4
REKLAMA
  • #1 11437018
    bjks88
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam

Mam taki problem, całkowity brak uploadu. Strony śmigają świetnie, ping na poziomie 50ms, download ~11mB. Komputer skanowany Avastem, AntiMalware, TDSSKiller, OTL, AntiZeroAcces. Dostawca to netia. Problem przejawia się niemożliwością wrzucenia czegokolwiek na serwer, nie działa wysyłanie wiadomości na gumtree, nie mogę zrobić przelewu w mBanku, wrzucić obrazka na imageshack, nie działa również upload test na speedtest.net. Ten temat też musiałem dodawać z innego komputer bo po kliknięciu "wyślij" firefox wyrzuca "Oczekiwanie na...", trwa to jakieś 5 minut po czym wyświetla połączenie zostało zresetowane.

Próbowałem kombinować z MTU, jednak bez skutku. FTP też nie działa, np. plik ma 150KB, skoczy gwałtownie na 130KB a później upload drastycznie spada i plik nie zostaje załadowany. Inny komputer również korzystający z tej sieci nie ma takich problemów, więc problem raczej leży w moim sprzęcie. Wcześniej coś grzebałem z TCPOptimizerem, jednak później przywróciłem wszystko do ustawień domyślnych. Żadnej poprawy. Ma ktoś może jakiś pomysł?
  • REKLAMA
  • #2 11437045
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    Napisz jaki masz sprzet do obslugi internetu netii.
  • REKLAMA
  • #3 11437399
    bjks88
    Poziom 10  
    Połączenie wifi z AP Zyxel P320W, on z kolei łączy się modemem od netii, też Zyxel. Podejrzewam jakieś lewe ustawienie, bo na dwóch kompach które próbowałem zmusić do działania wcześniej gdy modem był uszkodzony coś przestawiłem - na jednym upload kuleje, na drugim go nie ma, a trzeci komp który jako nowy podłączył się do sieci nie ma żadnych problemów.
  • REKLAMA
  • #4 11447783
    piotrek_211
    Poziom 1  
    no to widac ze nie ma nikogo ogarnietego. tez mam ten problem. bedzie trzeba zrobic format :(
  • #5 11448661
    bjks88
    Poziom 10  
    U mnie problem w magiczny sposób się rozwiązał - na następny dzień wieczorem upload był na poziomie ~1mb. Nie wiem dalej co było przyczyną. Jeżeli zależy Ci na systemie to poczekaj 1-2 dni, w tym czasie możesz zapuścić anti malware, jakiegoś avasta i programy które napisałem w pierwszym poście. Na pewno nie zaszkodzi :)
REKLAMA