logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Netia - Strasznie powolne wczytywanie stron, oraz działanie WIFI.

Aquarin 09 Cze 2014 15:25 1761 6
REKLAMA
  • #1 13692246
    Aquarin
    Poziom 9  
    Witajcie!
    Mam problem z powolnym wczytywaniem stron. Dziś dzwoniłem do neti i wszystko jest tak jak powinno. Nie mam pomysłu na to co może być nie tak, szybkość pobierania 20 mb/s, ping 30 i wysyłanie 1mb/s.
    Lecz wczytywanie stron odbywa się w bardzo powolnym tempie.
    Może wina leży po winie routera?
    Komputer był na nowo składany i system też jest nowy. Dlatego problem w systemie jest chyba zbędny - na starym systemie było tak samo.

Jeżeli ktoś wie o co chodzi to proszę o kontakt. Dzięki!
  • REKLAMA
  • #2 13692366
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    Uruchom komputer w tryb awaryjny + obsługa sieci, test.
  • REKLAMA
  • #3 13692452
    Aquarin
    Poziom 9  
    W trybie awaryjnym bez zmian.
  • REKLAMA
  • #4 13693560
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    Ustaw DNSy ręcznie w karcie sieciowej na 8.8.8.8 8.8.4.4

Sprawdź inną przeglądarkę.
  • REKLAMA
  • #5 13700544
    Piotrowsky66
    Poziom 10  
    Spróbuj jeszcze raz zadzwonić do Netii. Dział Techniczny powinien być w stanie ci pomóc zdiagnozować i naprawić problem.
  • #6 13700594
    mirekne
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Myślę ,że to może być po stronie rutera -złapałeś wirusa ,zresetuj ruter i powróć do ustawień fabrycznych i ponownie go konfiguruj ..tak było u mojej sąsiadki ,której pomagałem - czy przeglądając strony www nie byłeś proszony o instalację Flash playera ..? zainstaluj adw ceaner ,przeczyść kompa i na nowo skonfiguruj ruter po jego restarcie !
  • #7 13710624
    Aquarin
    Poziom 9  
    Router to netiaspot - gdy resetuje to przywracają się ustawienia fabryczne, lecz niestety nic to nie dało.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z powolnym wczytywaniem stron internetowych, mimo że parametry łącza (20 mb/s pobierania, 30 ms ping, 1 mb/s wysyłania) są w normie. Po próbie uruchomienia komputera w trybie awaryjnym oraz ręcznym ustawieniu DNS na 8.8.8.8 i 8.8.4.4, problem nie ustąpił. Użytkownik podejrzewa, że przyczyną może być router Netiaspot, który po zresetowaniu do ustawień fabrycznych nie poprawił sytuacji. Inne sugestie obejmują skontaktowanie się z działem technicznym Netii oraz sprawdzenie komputera pod kątem wirusów i zainstalowanie oprogramowania do czyszczenia systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA