Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereMultiPhantom wrote:Internet (do) 20 mb + 4 mb na linie IPTV ? (gdzieś wyczytałem ,ale wolę być obiektywnym)
MultiPhantom wrote:z routera i pokazywał iż "zapinam" się także ciut powyżej 23 Mbit/s a Down Rate na 17 Mb
MultiPhantom wrote:Już masz maksimum, ~15 Mb/s (na speedtestach 16, ale to nieprawda). Dlaczego tak słabo nie wiem, dzwoń niech sprawdzają linię, w każdym razie Margin 6 dB tu oznacza maksimum, potwierdzone przez 2 różne routery.Czy taka prędkość w ogóle jest możliwa (synchro itd)
seb235 wrote:Czyli masz dużo lepszą.Spokojnie możesz brać opcje do 20Mbit/s, ja mam słabszą linie i poza godzinami szczytu spokojnie 19Mbit/s osiągam
MultiPhantom wrote:Niestety nie wiem jak w Netii CU. W TP dawniej zabierało na sztywno 4000 dla SD, ok. 8000 dla HD, obecnie wydziera część wspólnego pasma i SD zajmuje 2 Mb/s. W Netii podejrzewam, że podobnie.Aż 10 Mb ? :/ Także mam (po screenie zresztą widać) ADSL2+ ,ale sądziłem ,że max zabieranego łącza to Mniej więcej 2-4 Mb .
seb235 wrote:Nieprawda, mam 3 obrazki dla 27410, 27235 i 27120 np.:ADSL2+ jest to 24Mbit/s na poziomie sprzętowym, tzn synchronizacja modemu, na poziomie IP czyli to co używasz łącze na komputerze masz maksymalnie 20Mbit/s właśnie przy tej synchronizacji.
MultiPhantom wrote:A co to znaczy? "Zapinam" i "down rate" to jedno i to samo. Max Rate to wyliczenia teoretyczne synchronizacji maksymalnej, w przypadku Netii CU powinno być blisko przy tym tłumieniu, a jak widać bardzo dużo brakuje.Już wcześniej bywałem na skantarku i pokazywał 23 Mbit/s . Plus jeszcze miałem gdzieś zapodzianego screena z routera i pokazywał iż "zapinam" się także ciut powyżej 23 Mbit/s a Down Rate na 17 Mb.
MultiPhantom wrote:Nie rozumiem 2 zdania . :/ 2 Marginy są :
1 na IP
2 na TV ?