logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DeLonghi BCO255 - Rozerwany wężyk do spieniacza mleka

faryzeus 22 Paź 2012 23:12 4536 4
REKLAMA
  • #1 11440290
    faryzeus
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam
    W moim ekspresie rozerwał się wężyk do spieniacza mleka (na załączonym obrazku nr 52). DeLonghi BCO255 - Rozerwany wężyk do spieniacza mleka DeLonghi BCO255 - Rozerwany wężyk do spieniacza mleka
    Instrukcja podaje również, że ten wężyk jest niedostępny.
    Proszę o pomoc skąd wziąć taki sam lub podobny wężyk (dł. ok. 25 cm, średnice 9/5 mm).
  • REKLAMA
  • #2 11440324
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3330
    Polecam sklep zoologiczny lub ogrodniczy..
    Bez problemu mozna zastąpić go zwykłym węzykiem, oby tylko wymiary były podobne..
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • REKLAMA
  • #3 11440383
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1267
    nioop napisał:
    Bez problemu mozna zastąpić go zwykłym węzykiem
    O ile wytrzyma temperaturę około 110°C pod pewnym ciśnieniem... więc może jednak nie każdy :)
  • REKLAMA
  • #4 11440404
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3330
    ciśnienie jest tam naprawde znikome..
    Temperature gwarantuje ze wytrzyma..
    Pozatym z tego co się orietnuje, w/w węzyk w tym modelu to najzwyklejszy przezroczysty węzyk.. I takie też oryginalnie są zakładane..
    Także ja mogę śmiało zagwarantować ze kupiony węzyk w zoologicznym sklepie będzie wyśmienicie się nadawał..

Ew. Gdyby jednak moja gwarancja była zbyt mała ;p Dostępne są takie wężyki wzmacniane , wyglądają tak jakby miały wtopioną siateczkę w sobie..
    Osobiście dysponuje takimi wężykami, choć sam nie wiem gdzie można je kupić..
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #5 13756311
    faryzeus
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Zgodnie z podpowiedzią jednego z forumowiczów zakupiłem zwykły silikonowy wężyk, o tej samej średnicy wewnętrznej lecz o cieńszej ściance.
    Spieniacz ponownie zaczął działać. Ekspres sprzedałem :D
    Temat można zamknąć.
REKLAMA