logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Roger PRT12LT-G oraz PRT12EM-BK-G jak zaprogramować?

dawidziarz 28 Paź 2012 11:20 1965 1
  • #1 11459307
    dawidziarz
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich. Posiadam dwa czytniki rogera PRT12LT-G oraz PRT12EM-BK-G. Chcę zintegrować obydwa ze sobą oraz z napędem bramy FAAC740, wgrywając do tego 60 użytkowników. Problem polega na tym, że postępując zgodnie z instrukcją programowania czytników, nie mogę w programować nic poza numerem ID (po tym czytnik kończy procedurę resetu pamięci) . Na pewno coś źle robię. Jaki powinienem wybrać tryb dla jednego i drugiego czytnika, bo może tutaj tkwi problem. W jaki sposób mogę zaprogramować czytnik bez klawiatury za pomocą tego z klawiaturą. Byłbym niezmiernie wdzięczny jakby Panowie Koledzy opisali mi krok po kroku całą procedurę. Z góry bardzo dziękuję.
  • #2 11474372
    dawidziarz
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Poradziłem sobie z problemem. Jeżeli ktokolwiek będzie miał podobną sytuację to poniżej tłumaczę.
    1. Wykonałem reset pamięci w jednym jak i w drugim czytniku
    2. Czytnik bez klawiatury skonfigurowałem do trybu RACS o adresie ID=0
    3. Czytnik z klawiaturą skonfigurowałem do trybu autonomicznego pełnego (031) wraz z kartami Installer oraz Master jak i z kodami PIN Master i Installer
    4. Połączyłem ze sobą czytniki poprzez linie CLK oraz DTA
    5. Zastosowałem moduł XM2, tak bym mógł wysterować zarówno impuls na otwieranie bramy (zwarcie do masy poprzez wyście przekaźnikowe z modułu) jak i impulsik na wejście płyty alarmowej
    Dalej wykonywałem kroki już związane z przystosowaniem całego systemu. Temat Zakończony.
    Pozdrawiam
REKLAMA