logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kod błędu LED na NICE Mindy A824 po awarii zasilania - co oznacza?

bozoni 29 Paź 2012 20:28 1404 2
  • #1 11465591
    bozoni
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Mam problem z bramą w mojej wspólnocie. Przestała działać mniej więcej wtedy kiedy były problemy z dostawą energii - częste włączenia i wyłączenia parę dni temu. Nie reaguje na piloty, na ręczne sterowanie guzikami z centralki też, lampa nie zaświeca się.
    Według instrukcji dioda serwisowa powinna migać spokojnie ok. 1Hz i o ile pamiętam, kiedyś tak było. Instrukcja którą mam mówi tylko o 2 stanach tej diody: miganie 1Hz (OK) i miganie 5Hz - niskie zasilanie lub zły program. Teraz jest 8 szybkich błyśnięć i jedno nieco dłuższe, potem krótka przerwa i od początku. Taki cykl trwa ok. 1,5s. Czy to jakiś specjalny kod czy po prostu trzeba wykasować pamięć i programować od nowa?
  • #2 11466336
    mikus1982
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 404
    Wpisz drogę od nowa.Tzn. switch 11 i 12 do góry na ON i niebieski trzymac do szybkiego pulsowania doidy ok.A potem naraz jednocześnie oba góra i dół.Trzymać kilka sekund.Potem switch 12 na dół czyli na OFF i wciśnij dolny żółty czyli chyba Close.I poczekaj jak brama sie zaprogramuje z pozycjami.Jeśli to nie pomoże to centralka do naprawy niestety.
  • #3 12828018
    bozoni
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Centralka naprawiona. Winny był kondensator 10000uF w filtrze prostownika. Po wymianie centralka działa normalnie.
REKLAMA