Dostałem centralkę Digitex Classic 12 mini 2/4, była instalowana kilka lat temu dla firmy która już zaprzestała swoją działalność. Teraz potrzebuję trochę przeprogramować ją i dostosować do swoich potrzeb w domu (zmienić zapowiedź, kolejność zgłaszania się linii wew. kuchnia, pokój, garaż, piwnica itp.). Znalazłem na elektrodzie instrukcję Classic 12 i coś już wiem o tej centralce. Wyczytałem też na jednym z postów, że potrzebny jest jakiś program ID 12 do komunikowania się z centralką przez port RS. Czy jest jakaś szansa na zdobycie tego programu?
Podobno wersję Classic 12 mini można programować tylko przez komputer a nie z dowolnego aparatu nie wiem czy jest to prawda?
Będę wdzięczny za każdą informację dotyczącą tematu. Pozdrawiam wszystkich.
Mam jeszcze tylko malutkie pytanko jakie wtyczki DB-09F są w kablu do centralki z oznaczenia wnioskuję, że z obu stron FEMALE-żeńskie. Proszę o potwierdzenie kogoś kto miał w rękach taki kabel.
Przeniesiono z: Schematu/instrukcji... [h]
Podobno wersję Classic 12 mini można programować tylko przez komputer a nie z dowolnego aparatu nie wiem czy jest to prawda?
Będę wdzięczny za każdą informację dotyczącą tematu. Pozdrawiam wszystkich.
Mam jeszcze tylko malutkie pytanko jakie wtyczki DB-09F są w kablu do centralki z oznaczenia wnioskuję, że z obu stron FEMALE-żeńskie. Proszę o potwierdzenie kogoś kto miał w rękach taki kabel.
Przeniesiono z: Schematu/instrukcji... [h]
No cóż, hmmm...