logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Digitex Classic 12 mini. Czy znajdę gdzieś program ID 12?

gmail 01 Lut 2005 21:54 2360 4
REKLAMA
  • #1 1189335
    gmail
    Poziom 16  
    Ocena: 37
    Dostałem centralkę Digitex Classic 12 mini 2/4, była instalowana kilka lat temu dla firmy która już zaprzestała swoją działalność. Teraz potrzebuję trochę przeprogramować ją i dostosować do swoich potrzeb w domu (zmienić zapowiedź, kolejność zgłaszania się linii wew. kuchnia, pokój, garaż, piwnica itp.). Znalazłem na elektrodzie instrukcję Classic 12 i coś już wiem o tej centralce. Wyczytałem też na jednym z postów, że potrzebny jest jakiś program ID 12 do komunikowania się z centralką przez port RS. Czy jest jakaś szansa na zdobycie tego programu?
    Podobno wersję Classic 12 mini można programować tylko przez komputer a nie z dowolnego aparatu nie wiem czy jest to prawda?
    Będę wdzięczny za każdą informację dotyczącą tematu. Pozdrawiam wszystkich.
    Mam jeszcze tylko malutkie pytanko jakie wtyczki DB-09F są w kablu do centralki z oznaczenia wnioskuję, że z obu stron FEMALE-żeńskie. Proszę o potwierdzenie kogoś kto miał w rękach taki kabel.
    Przeniesiono z: Schematu/instrukcji... [h]
  • REKLAMA
  • #2 1190310
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Ocena: 136
    Teraz to jest Platan:
    http://www.platan.com.pl/prod_classic12.html
    Tu poczytasz a odnośnie softu i kabla poszukaj... już było pare razy na forum. W każdym razie kable jest "specyficzny" i kombinowanie grozi spaleniem portu w kompie i centrali (sprawdzone organoleptycznie).
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1191411
    jaro41
    Poziom 25  
    Ocena: 45
    :bye: No cóż, hmmm...
    Prosił, prosil i uprosił.
    Nara i pozdro.

Załącznik skasowany [ uaz ] - program podlega ochronie praw autorskich, tego typu sprawy tylko na PW lub e-mail.
  • #5 1196861
    gmail
    Poziom 16  
    Ocena: 37
    Naprawdę wielkie dzięki jaro41. Tego mi było trzeba.
    Kabelek zrobiłem już sobie wcześniej wg. schematu ze strony www.platan.com.pl jeszcze nie testowałem ale niebawem się za to wezmę.
    Gorąco Pozdrawiam
    gmail
REKLAMA