logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć głośniki Thomson DPL907VD do TV? Amplituner czy DVD?

kynoo 12 Lis 2012 22:19 981 4
REKLAMA
  • #1 11522157
    kynoo
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam .

Posiadam zestaw głośników od kina domowego Thomson DPL907VD.

Odtwarzacz już nie działa.

Chciałbym wykorzystać głośniki z zestawu do telewizora ale nie bardzo się orientuje jak najlepiej i przez co byłoby je podłączyć.

Domyślam się że najlepszą opcją byłby amplituner i kabel SPDIF.

Mam bardzo ograniczony budżet i zastanawiam się czy można to podłączyć też przez jakieś DVD może Blue-ray.

Jeżeli zostaje amplituner to jaki najtańszy by się nadawał?
  • REKLAMA
  • #2 11522282
    stas11
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    po co Ci aż amplituner, nie wystarczy jakikolwiek wzmacniacz?
    Na giełdzie jest tego bez liku. Polecam Marantza. Jeśli chodzi o firmę, którą wymieniłeś to ja mam te same doświadczenia. Zepsuło się (laser w CD/DVD) miesiąc po terminie gwarancji.
  • REKLAMA
  • #3 11522334
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    kynoo napisał:
    Posiadam zestaw głośników od kina domowego

Te głośniki graja dobrze tylko z dedykowana jednostką centralną. Powinieneś zacząć kompletować kino od początku. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic729664-180.html#9875978
  • REKLAMA
  • #4 11522510
    kynoo
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    stas11 napisał:
    po co Ci aż amplituner, nie wystarczy jakikolwiek wzmacniacz?
    Na giełdzie jest tego bez liku. Polecam Marantza. Jeśli chodzi o firmę, którą wymieniłeś to ja mam te same doświadczenia. Zepsuło się (laser w CD/DVD) miesiąc po terminie gwarancji.

O wzmacniaczu nie pomyślałem, zaraz poszukam czegoś.

Pablo1964 napisał:
    Te głośniki graja dobrze tylko z dedykowana jednostką centralną. Powinieneś zacząć kompletować kino od początku. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic729664-180.html#9875978

Napewno dużo w tym racji ale takiego odtwarzacza już nigdzie nie widziałem a na nowy zestaw na razie mnie nie stać :/
  • #5 11522901
    petrus
    Poziom 24  
    Ocena: 32
    Głośniki podepniesz pod dowolny amplituner, należy jednak ustawić odpowiednie odcięcia częstotliwości aby nie uszkodzić głośników.
REKLAMA