logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

toshiba satelllite c660-258 - Nie mogę połączyć się z internetem przez kabel !!

buslowicz 18 Lis 2012 22:26 1710 5
REKLAMA
  • #1 11546343
    buslowicz
    Poziom 10  
    Witam.

Mam strasznie wkur***jący problem z moim laptopem. Otóż mam go jutro zabrać do akademika i połączyć z internetem za pomocą kabla (bo zabraniają przez routery). I teraz okazuje się że nie mogę połączyć go za pomocą kabla, przynajmniej u mnie w domu. Sterowniki mam zainstalowane najnowsze, przez Wi-Fi łączy bezproblemowo oraz MOGĘ POŁĄCZYĆ KABLEM KIEDY PROWADZĘ KABEL OD PORTU ROUTERA!!!! Ale bezpośrednio z modemu nie wykrywa połączenia!!! Weź ktoś coś poradź bo chyba zaraz komuś albo dla lapka stanie się krzywda bo ogarnia mnie potężna ku*wica

Z góry dzięki za pomoc.
    [/b]
  • REKLAMA
  • #2 11546357
    smiglo19900
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Ale z jakiego modemu nie wykrywa Ci połączenia? Bo jak Ci się łączy kablem z routera i internet działa to chyba jest ok nie ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 11546398
    buslowicz
    Poziom 10  
    No bezpośrednio z modemu czyli tego pudełeczka z internetem że tak powiem wiesz chyba o co biega. ... Modem łącze przez kabel ethernet do routera i wszystko śmiga- WLAN działa, połączenie kablem z portu routera też tylko bezpośrednio z modemu nie działa...

P.S. Śmigło grasz/łeś w plemiona?
  • REKLAMA
  • #4 11546515
    jprzedworski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 828
    Adres w komputerze masz z palca, czy automatycznie? Modem może mieć stały i nie nadaje adresów przez DHCP. A router nadaje. Na przykład. Albo odwrotnie. Do tańca trzeba dwojga. ;-)
  • REKLAMA
  • #5 11546788
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 458
    Czy owy router (podaj typ,model) łączy sie kablowo z innym komputerem?
  • #6 11546958
    smiglo19900
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    No też myśla że problem tkwi w ustawieniach karty sieciowej, modem może nie nadawać po DHCP a router tak i trzeba ustawić z palca przy podłączeniu z modemem.

Nie, nie grałem w plemiona :)
REKLAMA