logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trilux TAP 2511ts - potężna poducha i zniekształca obraz

andy100 19 Lis 2012 22:55 870 0
REKLAMA
  • #1 11550308
    andy100
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam
    Mam problem z TV. Nie uruchamiał się ale po wymianie kondensatorów w ilości hurtowej i zużyciu sporej ilości cyny na zimne luty wszystko teoretycznie jest, ale są małe mankamenty.
    -obraz ma wciągnięte boki do środka ekranu tak ok 1/4 ekranu z obydwu stron
    -faluje obraz na niektórych kanałach (TV TOYA)
    -przy podłączeniu tunera DVB-t zrywa synchronizację przy jasnym tle/obrazie (szczególnie na reklamach) - tuner sprawdzałem na kilku innych TV i działa bez zarzutu
    Napięcia posprawdzane zgadzają się ze schematem; ostrość uzyskałem żyleta, zapas regulacji jasnosci spory. Układ odchylania w pionie wymieniony na nowy bo krecha była przez środek.
    Nie reaguje na PR WIDTH; TR. CORR; EW-AMPL
    Próbowałem podmienić całe chassis, ale na tym drugim też nie jest ok - o ile geometria jest OK to mam stargany u góry obraz i również jak podłączam zewn. źródło sygnału to zrywa synchro na białym tle oraz ponadto miesza kolory - po RGB obraz jest siny
    No i straciłem koncepcję - może ktoś pomoże. :D
    Część uszkodzeń jest podobna na obu płytach, ale wydaje mi się , że ta z uszkodzoną geometrią chyba będzie prostsza bo przynajmniej nie przekłamuje kolorów
    Z góry dziękuję za pomoc w reaktywacji zabytka
  • REKLAMA
REKLAMA