logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ZTE Blade - czarny ekran po włączeniu, możliwy problem z chipem wyświetlacza

Klasyk999 27 Lis 2012 21:04 4008 6
REKLAMA
  • #1 11582515
    Klasyk999
    Poziom 2  
    Witam wszystkich...
    Mam następujący problem.
    Od niedawna gdy chcę włączyć mojego zte blade zamiast normalnego ekranu ( czyli pulpitu) mam czarne tło tak jakby wyświetlacz się nie załadował.
    Odkryłem, że winą może być odpięty chip
    http://www.modaco.com/topic/335578-howtochange-the-digitizer-screen-zte-blade/
    zdjęcia 3 i 6, więc rozebrałem kome i odpiąłem całkowicie taśmę po czym ponownie doczepiłem i dalej nic. Gdy włączam komórke to wszystko normalnie sie ładuje tylko ekran nie odpowiada.
    Czy jest możliwość, że ten chip jest jakiś przepalony?
    Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 11583471
    Kamil16161616
    Poziom 20  
    Ocena: 39
    Telefon po upadku/ zalaniu?
  • REKLAMA
  • #3 11583965
    Klasyk999
    Poziom 2  
    Nic z tych rzeczy, po prostu podczas używania wyświetlacz się wyłączył. Tak sobie myślę, że może ten "chip" ze zdjęć się przepalil, ale dobrze sie nie znam więc założyłem temat.
  • REKLAMA
  • #4 11585133
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Wymień lcd, strasznie często padają w tym modelu.
  • #5 11585244
    Klasyk999
    Poziom 2  
    Ok dzięki, a jesteś w stanie podać mi cene takiego lcd ? Bo na necie nawet nie moge znaleźć.
  • REKLAMA
  • #6 11585902
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Poszukaj na ebay, najlepiej angielskim. Pamiętaj tylko że w tym modelu są dwie wersje - tft oraz oled i nie są one zamienne - musisz kupić taki jaki masz zamontowany, najłatwiej poznać je po szerokości złącza.

PS. Jeśli nie będzie nic do ZTE Blade poszukaj pod hasłem Orange San Francisco - to jedno i to samo.
  • #7 11586252
    Klasyk999
    Poziom 2  
    Ok dzięki bardzo, temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem ZTE Blade, który po włączeniu wyświetla czarny ekran zamiast pulpitu. Podejrzewa, że przyczyną może być uszkodzony chip wyświetlacza. Po rozebraniu telefonu i ponownym podłączeniu taśmy problem nie ustąpił. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że wyświetlacze w tym modelu często ulegają awariom i zalecają wymianę LCD. Wskazano również, że istnieją dwie wersje wyświetlaczy (TFT i OLED), które nie są zamienne, oraz zasugerowano poszukiwanie części na eBay, a także pod hasłem Orange San Francisco, ponieważ to ten sam model.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA