logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kolorowy tusz do HP 610C. Błąd - pojemnik uszkodzony.

oxygen0 04 Lut 2005 14:32 1245 6
REKLAMA
  • #1 1197490
    oxygen0
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Mam kolorowy tusz nr 49 mało go używałem, po pewnym czasie w orginalnych sterownikach zaczął wyskakiwać błąd w stylu "pojemnik uszkodzony spróbuj go wyjąć i wsadzić ponownie" po pewnym czasie ok 2mieś przestał drukować żółty i czerwony (drukowało tylko pojedyńcze linie). Co z tym tuszem mogę zrobić?
    Pierwszy tusz skończył podobnie tylko,że w porównaniu z pierwszym ten drugi ma jeszcze sporo tuszu.
    A drugie pytanie tam gdzie zatrzymują sie tusze mam tylko jedną gąbkę, czy tak powinno być (gąbka pod jednym kartridżem).
  • REKLAMA
  • #2 1197614
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    masz przyschniety kardridz. musisz go udroznic albo plynem, albo ciepla woda. zamoczy mu dysze i zostawic na kilka godzin. a z absorberam masz o.k. jest jeden.
  • REKLAMA
  • #3 1230655
    oxygen0
    Poziom 14  
    Jak ciepła woda powinna być?
  • REKLAMA
  • #4 1230665
    isiek78
    Spec od drukarek
    letnia, potrzymaj kilka minut wysusz ja i sprawdza i tak kilka razy.
  • #5 1231120
    oxygen0
    Poziom 14  
    Dzięki już kilka razy próbowałem, ale w dalszym ciągu drukuje z pustymi liniami. W wyższej rozdzielczości tych lini pustych jest mniej.
  • REKLAMA
  • #6 1231130
    isiek78
    Spec od drukarek
    pozostaw na dluzszy czas, np. na noc. mozesz tez kupic plyn specjalny na allegro.
  • #7 1789365
    Marro8
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 10
    Jezeli jeszcze temat aktualny to woda powinna mieć 100 stopni czyli gotująca sie poczym dmuchaj w przegrody z całej siły wtedy syf z dysz pusci ;]

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy kolorowego tuszu nr 49 do drukarki HP 610C, który po pewnym czasie użytkowania wywołuje błąd "pojemnik uszkodzony, spróbuj go wyjąć i wsadzić ponownie". Tusz przestał drukować poprawnie kolory żółty i czerwony, pojawiają się puste linie. Przyczyną jest prawdopodobnie przyschnięcie tuszu w dyszach kartridża. Zalecane jest udrożnienie dysz poprzez moczenie kartridża w letniej wodzie (około temperatury pokojowej lub lekko ciepłej) na kilka godzin lub na noc, a następnie suszenie i testowanie. Można także użyć specjalistycznych płynów do czyszczenia dysz dostępnych na aukcjach internetowych. Woda o temperaturze wrzenia (100°C) może być stosowana do intensywniejszego czyszczenia, dmuchając jednocześnie w przegrody dysz, aby usunąć zaschnięty tusz. W kwestii absorbera tuszu w stacji zatrzymującej kartridże, obecność jednej gąbki pod jednym kartridżem jest prawidłowa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA