w chwili obecnej mam modem razem z ruterem cisco model EPC3925. Gdy na laptopie z windows 7 w prawym dolnym rogu na sile sygnału sieci bezprzewodowej pojawia sie żółty trójkąt z wykrzyknikiem internet zanika (to znaczy nie moge otworzyć żadnej strony) o dziwo gdy ogladam telewizję przez internet online program cały czas trwa a reklamy pojawiające się na ekranie pojawiają się błędem brak łaczności z internetem a telewizja cały czas jest. Po mimo braku internetu siła sygnału jest znakomita a wszystkie lampki na modemie migają cały czas tak samo czy internet jest czy go nie ma. drugi laptop mam podpięty przewodem do modemu i internet zanika jednocześnie na przewodzie jak i po Wifi. Problem się zaczoł po zmianie abonamentu przeszedłem z 25 mb/s na 60 dostałem modem z wbudowanym ruterem i od tego czasu ponad 2 miesiące trwa mój problem. Dzwoniłem do UPS konsultanci przysyłali mi serwisantów którzy wymieniali za każdym razem modem ten jest 5 ale to nic nie pomogło. Ostatnim razem serwisant kazał mi uruchamiać cmd wpisywać ping 192.168.100.1 -t żeby sprawdzać czy jest internet i z moich obserwacji wychodzi że jest zadnych braków w dostawie a strony cały czas się niezawsze otwierają.
Myślałem ze jest to wina Laptopa z windows 7 bo laptop też jest nowy ok 2 miesiące że to może być coś z kartą sieciową ale 2 laptop ma windows WP i jest to samo nie wspominając że w telefonie też w tym samym momencie co w laptopach zanika internet.
Jak masz jakikolwiek pomysł daj znak z góry dzięki.
P.S. instalowałem nowe sterowniki karty sieciowej w nowym kompie ale nic nie pomogło.
Proszę poprawić błędy językowe w poście oraz temat, gdyż jest nieregulaminowy - punkty 3.1.13 i 3.1.15 regulaminu forum. [piterus99]
Myślałem ze jest to wina Laptopa z windows 7 bo laptop też jest nowy ok 2 miesiące że to może być coś z kartą sieciową ale 2 laptop ma windows WP i jest to samo nie wspominając że w telefonie też w tym samym momencie co w laptopach zanika internet.
Jak masz jakikolwiek pomysł daj znak z góry dzięki.
P.S. instalowałem nowe sterowniki karty sieciowej w nowym kompie ale nic nie pomogło.
Proszę poprawić błędy językowe w poście oraz temat, gdyż jest nieregulaminowy - punkty 3.1.13 i 3.1.15 regulaminu forum. [piterus99]