logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips HD4686\90 - Włącznik wariuje ( załącza się sam lub nie reaguje )

badman2503 29 Lis 2012 09:50 3948 6
REKLAMA
  • #1 11588263
    badman2503
    Poziom 10  
    Ocena: 27
    Witam,
    Czy ktoś z Was panowie wie gdzie i jak można dostać tą część od czajnika ( włącznik) HD4686/90. Fotki poniżej.
    Oprócz tego że cieknie czajnik fiksował od razu po włączeniu...przestał gotować lub sam się uruchamiał co było dość niebezpieczne z racji tego ze małzonka czasem nie pozostawila w nim kropli wody.
    Philips HD4686\90 - Włącznik wariuje ( załącza się sam lub nie reaguje ) Philips HD4686\90 - Włącznik wariuje ( załącza się sam lub nie reaguje )
  • REKLAMA
  • #2 12103686
    lukskajwoker
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    podobny problem.

czajnik rozebrałem do śróbki. odkamieniałem wszystkie części w dużym garnku w gorącej wodzie z 6 paczkami kwasku. po złożeniu czajnik wygląda jak nówka - przed jak szrot.
    problem - czajnik potrafi się sam włączyć. po drugi po zamontowaniu na podstawce - czasem się sam włącza, czasem nie, czasem się świeci, czasem nie.
    Częściej wykazuje objawy poprawnej pracy i te wymienione są incydentalene ale są.
    SW1 jest też jak na w/w foto lekko przyrdzewiały - może nawet więcej ?
    czy jego wymiana zniweluje nieporządaną pracę ?
  • REKLAMA
  • #3 12105290
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1269
    lukskajwoker napisał:
    lekko przyrdzewiały - może nawet więcej ?
    Nawet więcej. Nawet kompletny szmelc. Wymień i tyle, szkoda nawet pytać o takie rzeczy.
  • REKLAMA
  • #4 12305301
    Wisnia001
    Poziom 1  
    Mama ten sam problem, proszę podajcie gdzie można kupić tą felerną część.
    Czy cała ta płytka dostępna jest jako część wymienna, czy wlutować trzeba sam SW1.
  • REKLAMA
  • #5 12307103
    lukskajwoker
    Poziom 12  
    chyba taniej sam switch.
    sam też musze taki kupić - chyba coś takiego będzie ok ?

• #6 12406580
    lukskajwoker
    Poziom 12  
    kupiłem coś takiego, jest ciut wyższy niż oryginał. nóżki po wyprostowaniu pasują idelanie w płytkę. chciałem lekko spiłować wysokość ale po złożeniu - nie wymaga tego wogóle. idelanie się załącza.

• #7 14659840
    badman2503
    Poziom 10  
    Ocena: 27
    W tych czajnikach zastosowano gumowe uszczelki ktore z czasem zachodzą kamieniem i puszczają. Wysoka temperatura i para zniszczyly mi po raz drugi całą elekronikę. Czajnik wylądował w koszu. Zwykly czajnik zdaje sie solidniejszy od tego "cuda"

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum zgłaszają problemy z włącznikiem czajnika Philips HD4686/90, który samoczynnie się włącza lub nie reaguje. Wiele osób sugeruje wymianę włącznika, a niektórzy podają, że można kupić zamienniki. Wskazano również na problemy z uszczelkami gumowymi, które mogą prowadzić do uszkodzenia elektroniki czajnika. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z naprawą, w tym odkamienianiem i wymianą części.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA