mam taki problem jak w temacie, dysk jest jeszcze na gwarancji do 01/14/2015 i teraz pytanie czy oddać go na gwarancje czy zrobić remapowanie? i czy remapowanie usunie mi wszystkie dane? nizej zamieszczam proof z CDI
Spróbuj wyzerować i remapować. Remapowanie nie powinno usunąć danych ale dobrze jest je poprzedzić zerowaniem - o to już wyczyści wszystko nieodwracalnie. Po procedurze podaj odczyty i SMART.
tzn mam nowy 2TB tylko ze mam laptopa i tylko jeden adapter dlatego nie mam jak bezpośrednio skopiować z jednego na drugi :/ i chyba najlepszym rozwiązaniem będzie oddać go na gwarancje jak są już z nim problemy?! tylko czy jak oddam go na gwarancje to jak będzie? dysk był kupiony jeszcze przed zmianami które WD zrobił czyli maxymalny czas gwarancji to 2 lata, ja na dysk miałem 3 lata, jak oddam im to na gwarancje to dalej będę miał gwarancję na 3 lata? czy tylko na dwa?
Sciagnij program diagnostyczny z Wd.
WD DLgdiag odpal spod windowsa i wykonaj testy. (data life guard)
Wyniki zapisz czy screeny porób,wtedy bedziesz wiedział co i jak.
Oczywiscie program uruchamiasz jak Administrator.
Jak widać można sciagnąć wersje spod DOS i odpalic z pendrive.
Jak to zrobić www.google.com lub na forum znajdziesz.
Najlepiej odłączyć przy tym dyski innych producentów.
No i testowany dysk na 1 kontrolerze <Primary Channel.
For Windows
Acronis True Image WD Edition
Diagnostyka Data Lifeguard dla Windows
For Windows & Mac
Advanced Format Software
(Only for Windows XP users with WD Advanced Format Drives)
Diagnostyka Data Lifeguard dla DOS
Diagnostyka Data Lifeguard dla DOS (CD)
znalazlem robie wlasnie QUICK TEST juz prawie polowa zrobiona wiec zaraz dam wynik, ale w zakladce SMART Status pokazuje NOT AVAILABLE czyli cos nie tak
Zalezy od kieszeni bo z tego co widać dysk siedzi na USB interfesie.
Podłącz pod Sata i wykonaj testy,bo może nie rozpoznaje SMART poprawnie.
Przecież wiekszość rzeczy pisze jak zrobić w readme czy na stronie.
w połowie testu pokazało mi się okienko "Too many bad sectors detected" ale skanuje dalej
Dodano po 1 [minuty]:
sadze ze adapter usb pokazuje wzsytko ok bo jak dysk jest dobry to smart tez jest ok, jak jest jakis bad czy cos to pokazuje smatr jako uwaga lub filed
Dodano po 5 [minuty]:
nie da rady zrobic testu :/ po komuniacie "Too many bad sectors detected" robi czerwony krzyzyk i przestaje skanowac ;/
Dodano po 3 [minuty]:
lol
w programie HD TUNE w error skan pokazuje mi wszystko na czerwono :/ wiec chyba tylko oddanie go na gwarancje mi zostaje?!
✨ Użytkownik zgłasza problem z dyskiem twardym WD o pojemności 2.5TB, który ma niestabilne sektory. Zastanawia się, czy powinien oddać dysk na gwarancję, czy przeprowadzić remapowanie, obawiając się utraty danych. Użytkownicy sugerują, aby przed remapowaniem wykonać zerowanie, co jednak wiąże się z utratą danych. Rekomendują również zakup dodatkowego dysku na czas reklamacji, aby skopiować dane. Wskazują na możliwość użycia programu WD Data Lifeguard Diagnostics do przeprowadzenia testów dysku, który ujawnia problemy z bad sectors. Użytkownik zauważa, że testy wykazują zbyt wiele uszkodzonych sektorów, co sugeruje, że najlepszym rozwiązaniem będzie oddanie dysku na gwarancję. Wygenerowane przez model językowy.