logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

League of Legends – czarny ekran i zawieszanie się PC podczas gry, sterownik GPU

versatus 04 Gru 2012 02:00 3309 3
REKLAMA
  • #1 11608123
    versatus
    Poziom 10  
    Witam

próbowałem to naprawić na własną rękę ale niestety nic to nie dało.

TYLKO podczas gry w lola często pojawia się czarny ekran, dźwięk zawiesza się na ostatnim tonie (buczenie piszczenie zależy jaką muzykę akurat mam puszczoną) i jedynym wyjściem jest reset kompa.

Najpierw wyskakiwał dymek że jakiś sterownik jest niezgodny i został wyłączony (niepamiętam dokładnie jaki, ale często opisywany problem na internecie i zapewniano że to pomoże).
    Potem pomyślałem że to przez syf w kompie. Tak więc porozkręcałem, poczyściłem, poodkurzałem, powymieniałem pastę, złożyłem do kupy i... dupa.
    Idąc dalej tym tropem myślę sobie - karta graficzna. Więc grałem w LoLa z grafiką tibii (metafora), ale i to nie pomogło. Nie uważam, że mam za słabego kompa także... no

Teraz dymka i tego sterownika nie ma, ale problem dalej występuje. Poniżej przedstawię ogólną charakterystykę kompa i poczekam na jakieś wasze obiekcje. Tymczasem poczyszczę mojego PeCeta i zdefragmentuję dysk.

PARAMETRY:

System: Windows 7 Home Premium Home Edition
    Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.00 GHz
    Płyta Główna: Gigabyte GA-M720-US3
    RAM: OCZ Reaper 2x1GB 1066 MHz
    Grafika: Nvidia GeForce GT 220
    Dysk: Samsung HD502HJ ATA 465 GB
    Zasilacz: OCZ 500W
    Dźwięk: Creative SB0090 Audigy Platinum Sound Card
    Rzeczy podpięte do komputera: Mysz (HUB hama 4xUSB); odbiornik (klawiatura + mysz TRACER); dwa głośniki creative; słuchawki TRACER.
  • REKLAMA
  • #2 11608467
    ziomus90210
    Poziom 35  
    Ocena: 559
    Sterowniki dobre, aktualne ze strony producenta?
    Mbam przeskanowane?
  • REKLAMA
  • #3 12292059
    r125
    Poziom 2  
    Mam dokladnie ten sam problem. Co to mbam?
  • #4 12294371
    r125
    Poziom 2  
    Poradziłem sobie z problemem, ściągając najnowsze sterowniki dla mojej karty graficznej, z strony producenta. Wszystkie "objawy" zniknęły.
REKLAMA