Witam..
Mam pewien problem bo nie za bardzo ufam tych allegrowiczowym sprzedawcom, moze ktoś mi doradzić jaka PAMIEĆ RAM oraz KARTE GRAFICZNA moge kupic do tej plyty glownej?
gigabyte p31-ds3l
na oku mam:
2GB PAMIĘĆ RAM GOODRAM DDR2 2GB 667MHz CL5 F.VAT
lub
PAMIĘĆ RAM DDR2 GOODRAM 2GB 800 MHz FVAT
lub
PAMIĘĆ RAM DDR2 GOODRAM 2GB 800MHz PC6400 CL6
lub
Pamięć RAM 2GB DDR2 SAMSUNG 800MHz PC-6400
kazda z nich w granicach do 90zł...
a teraz karta grafiki:
MSI GeForce GT610 2GB DDR3 HDMI DX11 BOX
GeForce 315 HDMI ! 1GB DDR3 ! DirectX 10 !
Gigabyte GeForce CUDA GT 610 1GB GDDR3 HDMI PCI-E
GeForce with CUDA 210 Gigabyte 1GB Turbo Cache HDM
pytam o te karty najbardziej bo wiem ze do tej plyty tylko DDR2 lecz z ta karta to tak jak z autem z zewn. fajna a w srodku nie wiadomo co jest... no jest 1GB PAMIEC oraz to ze to GEFORCE... tyle czy pytanie czy dobre i bedzie pasowac do mej plyty glownej
pozdrawiam licze na jakas fajna i w miare merytorycznie bogata odpowiedz
]Link[/url]
Dodano po 7 [minuty]:
pytam tez o to poniewaz mam tego kompa juz 5 lat oprocz tego mam w nim
INTEL CORE 2 DUO E6550
GEForce 8600 gts
kiedys chodzil bez zarzutu acreed 2, wiedzmin 1 i 2, heroes 6
ale teraz nie ma dnia bez blue screena czesto jak odpalam gre jakas lepsza lub jak ogladam film i mam wlaczone gg i firefoxa..
i teraz moje pytanie kolejene czy to wina grafiki? or zasilacza ? czy wgl co jest z nim nie tak... chodzi glosno i to bardzo, czasem slychac jak cos sie w nim tnie..
ostatnio go dokladnie wyczyscilem dodam : D
p.s zasilacz podam pozniej wiem ze pisala 400W ale co dalej to nie pamietam..
format nie wchodzi w gre bo robilem go juz tyle razy ze lipa, zawsze jak wgrywalem to najnowsze stery do karty to potem cos zaczynala szfankowac ale nie wiem czy to tego wina...
Mam pewien problem bo nie za bardzo ufam tych allegrowiczowym sprzedawcom, moze ktoś mi doradzić jaka PAMIEĆ RAM oraz KARTE GRAFICZNA moge kupic do tej plyty glownej?
gigabyte p31-ds3l
na oku mam:
2GB PAMIĘĆ RAM GOODRAM DDR2 2GB 667MHz CL5 F.VAT
lub
PAMIĘĆ RAM DDR2 GOODRAM 2GB 800 MHz FVAT
lub
PAMIĘĆ RAM DDR2 GOODRAM 2GB 800MHz PC6400 CL6
lub
Pamięć RAM 2GB DDR2 SAMSUNG 800MHz PC-6400
kazda z nich w granicach do 90zł...
a teraz karta grafiki:
MSI GeForce GT610 2GB DDR3 HDMI DX11 BOX
GeForce 315 HDMI ! 1GB DDR3 ! DirectX 10 !
Gigabyte GeForce CUDA GT 610 1GB GDDR3 HDMI PCI-E
GeForce with CUDA 210 Gigabyte 1GB Turbo Cache HDM
pytam o te karty najbardziej bo wiem ze do tej plyty tylko DDR2 lecz z ta karta to tak jak z autem z zewn. fajna a w srodku nie wiadomo co jest... no jest 1GB PAMIEC oraz to ze to GEFORCE... tyle czy pytanie czy dobre i bedzie pasowac do mej plyty glownej
pozdrawiam licze na jakas fajna i w miare merytorycznie bogata odpowiedz
Dodano po 7 [minuty]:
pytam tez o to poniewaz mam tego kompa juz 5 lat oprocz tego mam w nim
INTEL CORE 2 DUO E6550
GEForce 8600 gts
kiedys chodzil bez zarzutu acreed 2, wiedzmin 1 i 2, heroes 6
ale teraz nie ma dnia bez blue screena czesto jak odpalam gre jakas lepsza lub jak ogladam film i mam wlaczone gg i firefoxa..
i teraz moje pytanie kolejene czy to wina grafiki? or zasilacza ? czy wgl co jest z nim nie tak... chodzi glosno i to bardzo, czasem slychac jak cos sie w nim tnie..
ostatnio go dokladnie wyczyscilem dodam : D
p.s zasilacz podam pozniej wiem ze pisala 400W ale co dalej to nie pamietam..
format nie wchodzi w gre bo robilem go juz tyle razy ze lipa, zawsze jak wgrywalem to najnowsze stery do karty to potem cos zaczynala szfankowac ale nie wiem czy to tego wina...