logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVB-T: jak podłączyć jeden dekoder (euroscart, HDMI, RF) do dwóch telewizorów?

Kacperayman 04 Gru 2012 03:21 5673 6
REKLAMA
  • #1 11608143
    Kacperayman
    Poziom 9  
    Mam dekoder z wejściem euroscart ,hdmi,rf in,rf out .I dwa telewizory jeden mój z 2wejściami euroscart ,a drugi synów z wejściem video czincz.
    I teraz mam pytanie jak podłączyć jeden dekoder do 2 tv tak aby na jednym były kanały i na drugim te same.
    Chodzi mi by synowie mogli też oglądać telewizje z dekodera.
    Prośiłbym o szybką odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 11610028
    dylus1
    Poziom 16  
    Ocena: 93
    Najlepiej będzie zakupić drugi dekoder do drugiego TV.
    Tylko wtedy będzie pełna funkcjonalność i jakość obrazu.
    Rozdzielenie sygnału z jednego dekodera rozdzielaczem scart spowoduje możliwość oglądania tych samych kanałów w tym samym czasie, ale kosztem pogorszenia jakości.

Nasuwa się pytanie: Czy synowie zawsze oglądają to samo? Jeśli nie, to rozgałęźnik odpada.
  • REKLAMA
  • #3 11620305
    Kacperayman
    Poziom 9  
    A jest możliwość taka aby podłączyć syną dekoder cyfrowego polsatu ,poniważ mam taki ale już nieaktywny bo nie płacę ,ale czy były by programy?
    Słyszałem gdzieś że są tam darmowe kanały gdy masz po umowie.
  • REKLAMA
  • #4 11621178
    fidotp
    Poziom 23  
    Ocena: 127
    Najlepiej podłączyć i samemu sprawdzić.
  • REKLAMA
  • #5 11621241
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 373
    Kacperayman napisał:
    Mam dekoder z wejściem euroscart ,hdmi,rf in,rf out .I dwa telewizory jeden mój z 2wejściami euroscart ,a drugi synów z wejściem video czincz.
    I teraz mam pytanie jak podłączyć jeden dekoder do 2 tv tak aby na jednym były kanały i na drugim te same.
    Chodzi mi by synowie mogli też oglądać telewizje z dekodera.
    Prośiłbym o szybką odpowiedź.

DVB-T: jak podłączyć jeden dekoder (euroscart, HDMI, RF) do dwóch telewizorów? DVB-T: jak podłączyć jeden dekoder (euroscart, HDMI, RF) do dwóch telewizorów?
    I po wszystkim :D
  • #6 11623628
    haziuk
    Poziom 9  
    Podłączyłem do telewizora Grungiga dekoder DVB-T i jak się otworzy interfejs to nie wyszukuje kanałów. Wszystko jest podłączone (wszystkie kabelki) i dekoder się włącza. Wszystko się wyświetla (SEARCH), pokazuje się interfejs i zaczyna wyszukiwanie kanałów na różnych częstotliwościach. Pod koniec wyskakuje napis, że nie znalazł żadnego kanału. Mieszkam k. Wadowic, wybrałem więc Kraków - po kolei na wszystkich miltipleksach sprawdzałem i nic. czasem na zwykłej antenie łapało dawniejszą telewizję regionalną Katowice, więc szukałem na częstotliwościach Katowic i też nic.
    Czy może to być związane, z tym ze na moim terenie jest słaby sygnał? Jesli, tak to dekoder jes bez sensu? czy może dekoder jest uszkodzony (a kupiłem nowy)?
    mam w telewizorze miejsce wtyczki na AV1, AV2, EURO. (nie ma HDMI) Jak wybrać inne źródło?

Proszę o pomoc
  • #7 11950050
    Kacperayman
    Poziom 9  
    Dziękuje zadziałało ,a w sprawie pytania haziuka to może być wina anteny lub dekodera ,oddał bym na gwarancje jeśli masz lub kupił inny.
    Zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o sposób podłączenia jednego dekodera DVB-T do dwóch telewizorów, aby oba mogły odbierać te same kanały. Odpowiedzi sugerują zakup drugiego dekodera dla pełnej funkcjonalności i jakości obrazu, ponieważ rozdzielenie sygnału z jednego dekodera może pogorszyć jakość. Pojawia się również pytanie o możliwość użycia nieaktywnego dekodera Cyfrowego Polsatu, który może oferować darmowe kanały. Inny użytkownik zgłasza problem z wyszukiwaniem kanałów na dekoderze Grungiga, co może być spowodowane słabym sygnałem lub uszkodzeniem dekodera. Ostatecznie, autor tematu potwierdza, że problem został rozwiązany, a przyczyna problemu z wyszukiwaniem mogła leżeć w antenie lub dekoderze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA