Pytanie do szanownych forumowiczów - chcę podłączyć dwa telewizory do jednego dekodera. Kiedyś tak właśnie miałem na dekoderze analogowym. Jeden tv chodził ze euroscart, a drugi długim kablem podłączony był do wyjścia 75 om (koncentryk). Teraz po kilku latach chcę kupić dekoder cyfrowy, i połączyć oba telewizory. Jednak nie znalazłem dekodera na koncentryk 75 om, są tylko na euroscart, a także hdmi. Teoretycznie mógłbym połączyć jeden tv na hdmi, a drugi na euroscart, jednak takie rozwiązanie nie wchodzi w rachubę, nie mam możliwości poprowadzenia długiego kabla euroscart, muszę wykorzystać ten kabel 75 om koncentryk który już jest położony. Pytanie - czy istnieje możliwość wyprowadzenia ze złącza euroscart dwóch kabli i podpięcie ich pod koncentryk?
Albo inne rozwiązanie - zauważyłem że niektóre dekodery mają maja inne wyjścia, może z któregoś dałoby się wyprowadzić dwa bieguny pod koncentryk 75 om?
Nie piszemy byle gdzie - przenoszę do innego działu.
[SP5ANJ]
Albo inne rozwiązanie - zauważyłem że niektóre dekodery mają maja inne wyjścia, może z któregoś dałoby się wyprowadzić dwa bieguny pod koncentryk 75 om?
Nie piszemy byle gdzie - przenoszę do innego działu.
[SP5ANJ]