Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Netia Player Netgem n5200, brak łączności przez wifi

adam458 08 Dec 2012 22:29 5754 9
    adam458
    Level 12  
    Po ostatniej automatycznej aktualizacji, nie mogę połączyć netia playera z siecią wifi(nieszyfrowana), tuner wyszuka dostępną sieć ale niestety nie połączy się z żadną, ani z routerem ani z 2 smartphonami. Przez kabel ethernet, połączenie udaje się nawiązać bez problemu
    Co zrobiłem;
    reset ustawień fabrycznych
    format pamięci
    Z chęcią spróbował bym wgrać jeszcze raz oprogramowanie, ale nie mogę nic znaleźć.
    Czy ktoś spotkał się już z takim problemem?
    W ostateczności pozostanie mi chyba tylko telefon do netii
    grzegorzbird
    Level 2  
    Witam kolego , mam ten sam problem i moj znajomy tez , szukam odpowiedzi ale nie widze zadnego rozwiazania , ja niestety nie posiadam orginalnego rutera od neti i moze tu jest problem choc dawniej łączyło bez problemu , a ty kolego masz ruter neti ?
    adam458
    Level 12  
    Nie, nawet bym nie brał tego badziewia. Korzystam z netgear wnr3500lv1 z wgranym tomato i od samego początku było ok, właśnie do ostatniej aktualizacji, thrething czy jak to tam się zwie :) (udostępnianie neta ze smartphona sgs2,xperia neo v) niestety też to samo wyszuka, lecz nie połączy.
    misiugal
    Level 12  
    Miałem to samo - zmieniłem szyfrowanie na routerze na WPA2 - pomogło. Na WEP nie chciał działać. Sprawdźcie u siebie.
    kameleon11116
    Level 26  
    Witam
    Nie trzeba zmieniać szyfrowania . Netia ma błąd w nowym oprogramowaniu potwierdził mi to konsultant . Po podłączeniu przez ethernet pokazał się komunkat o kolejnej aktualizacji którą zaakceptowałem . Ponowne łączenie przez WiFi z WEP i jest OK. :D
    adam458
    Level 12  
    A to dziwne bo mi nic nie pobrał spróbuje jeszcze jutro, dam znać czy pomogło
    fidotp
    Level 23  
    Problemy w Netii nie kończą się tylko na samym Playerze.
    Mam od nich router i po restarcie miałem podobne problemy.
    kameleon11116
    Level 26  
    Oczywiście najpierw dzwoniłem do Netii (wczoraj) i zgłosiłem problem .Potwierdzili(dzisiaj) masowy błąd oprogramowania i zalecili o czym napisałem (jest już poprawka ale trzeba się połączyć z internetem <wifi nie działa>no to po ethernet) w celu załadowania. Może indywidualnie przesyłają aktualizację :?: Ja mam Asusa i Netia Spot na obu było tosamo.
    adam458
    Level 12  
    Dzisiaj miałem dzwonić do netii, przedtem włączyłem plejera netii, no iiii działa, tylko nie obserwowałem tv czy coś pobierał soft jest z grudnia
    Nikodem_Dyzma
    Level 2  
    U mnie problem z dostępem przez WiFi występował jak sieć miała ukryte SSID. Mimo podania prawidłowej nazwy sieci i klucza Netia Player nie chciał się do niej przyłączyć.

Po włączeniu rozglaszania SSID, wybraniu sieci i podaniu klucza player dogadał się z routerem. Co ciekawe, dopiero przy drugiej próbie. A klucz na 110% podawałem prawidłowy. Ale połączył się w końcu i zapisał ustawienia.

Teraz ponownie ukryłem sieć, player stracił połączenie, ale na liście dostępnych sieci 'widział' już moją, ukrytą. Po jej wybraniu wyświetlił wcześniej podany klucz. I znów, przy pierwszej próbie połączenia - fail. Przy drugiej próbie zaskoczył bez zgrzytniecia. A nic już nie zmieniłem, tylko wybrałem sieć i nadusiłem OK na pilocie. Widać ten typ tak ma ;)

Player ma soft w wersji 5.2.71-36 z 7 grudnia 2012