Mam następujące pytanie co wybrać do zasilania kamer IP i routerów/switch. Zasilacz buforowy będzie tańszy i dłużej pociągną kamery ale pisali że jak robić już porządny monitoring to tylko UPS instalować tylko martwi mnie ta niepotrzebna konwersja 230V->12V->230V-12V i wówczas dużo energii się traci na tym. Aktualnie mam jeden UPS który zasila rejestratory i przy tym bym już został (ewentualnie zakupił mocniejszy) z tego co wyczytałem do rejestratorów lepiej nie podpinać zasilaczy buforowych bo wówczas mogą uleć zniszczeniu dyski gdy będzie awaria prądu z sieci. Zastanawiałem się nad zasilaczami buforowy firmy Pulsar a UPS firmy APC.
Drugie pytanie jest takie czy do zasilacza buforowego można instalować 2 akumulatory (myślałem o ALARMTEC 12V 18AH 12V)aby uzyskać dłuższy czas pracy kamer IP gdy zabraknie zasilania.
Drugie pytanie jest takie czy do zasilacza buforowego można instalować 2 akumulatory (myślałem o ALARMTEC 12V 18AH 12V)aby uzyskać dłuższy czas pracy kamer IP gdy zabraknie zasilania.