Chce uruchomić w ATMega16 programowanym przez ISP obsługę pamięci szeregowej przez SPI. Jak wiadomo oba interfejsy uzywają wspólne wyprowadzenia. Słyszałem ( lub gdzieś czytałem ) że odblokowanie bitu SPE (SPI Enable) w rejestrze SPCR nie pozwoli programować układu w systemie przez ISP.
Czy to prawda ??
Pomijam problemy z zewnętrznymi układami które podłączone do tej samej magistrali mogły by zakłócać proces programowania.
Czy ktoś używał obu interfejsów naraz. W nocie katalogowej nie udało mi się znaleźć żadnej informacji o ograniczeniach w tym temacie, ale może słabo szukałem ?
Raczej trudno potem odblokować w programatorze równoległym wlutowany układ w obudowie TQFP.
Będę wdzieczny za informacje ...
Pozdrawiam
(?) - ozdobnik? [h]
Czy to prawda ??
Pomijam problemy z zewnętrznymi układami które podłączone do tej samej magistrali mogły by zakłócać proces programowania.
Czy ktoś używał obu interfejsów naraz. W nocie katalogowej nie udało mi się znaleźć żadnej informacji o ograniczeniach w tym temacie, ale może słabo szukałem ?
Raczej trudno potem odblokować w programatorze równoległym wlutowany układ w obudowie TQFP.
Będę wdzieczny za informacje ...
Pozdrawiam
(?) - ozdobnik? [h]