1 Jak podłączyć stacje dysków z PC do tych maszyn??
2 jak przerobić myszke z PC do ATARI??
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamdkx2 napisał:Witam ! ... zapewniam Cię że Ci się to normalnie nie uda jeżeli chodzi o Amigę i Atari co do stacji ! Jak ma się to z myszką nie jestem pewien ale sądzę że będzie jeszcze gorzej . Prawdopodobnie jest to nie wykonalne w tym przypadku. Pozdrawiam i rozwiń temat bo Amiga i Atari to tylko początek góry lodowej .1 Jak podłączyć stacje dysków z PC do tych maszyn??
dkx2 napisał:Skoro nie mozna zamątować stacji z PC to czy da się jeszcze kupić takom stacje? Jeśli tak to w jakiej cenie mniej więcej???
wifil napisał:... I jeszcze jedno: Amiga formatuje dyskietki na 880kB, a nie na 750 jak pisze damian_lisu...
wifil napisał:co wy tu wypisujecie? jeśli chodzi o stacje PCtową to będzie działała na 100% z Amigą. Ale tylko zamiast DF0. Jeśli chodzi o DF1, DF2 i DF3 czyli jako zewnętrzne flopy, to trzeba jakieś bramki TTL czy przerzutniki dolutować... na temat ATARI się nie wypowiadam bo nie wiem... I jeszcze jedno: Amiga formatuje dyskietki na 880kB, a nie na 750 jak pisze damian_lisu... Więc FDD 1,44 z PC działa bez problemu. Jest jeszcze opcja użycia FDD 2,88, wtedy AMIGA sformatuje dyskietkę na 1,76MB... POZDRAWIAM WSZYSTKICH AMIGOWCÓW!!!
Cytat:2.Czy jest polska wersja TOSa do ATARI jeśli tak to gdzie mozna ją pobrać?