logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG UE32EH5300 jako monitor PC - ustawienia w Windows 7 i CCC 2011

magik_86 14 Gru 2012 22:57 2010 5
REKLAMA
  • #1 11652885
    magik_86
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Zakupiłem tv podany w temacie jako monitor do PC. Gdy wchodze w panel sterowania w menedżerze urządzeń pokazany jest jako rodzajowy monitro pnp. Czy tak ma być czy powinien byc tam podany model dokładny TV??
    Drugie pytanie dotyczy catalyst control center. Gdy wchodzę w :moje płaskie panele cyfrowe"--> właściwości pokazane jest że max zgłaszana częstotliwość odświeżania to 75Hz, a we właściwościach pulpitu jest ustawione 60Hz przy 1080p. Da się to jakoś zmienić na te 75 i czy wogóle będzie to miało wpływ na jakość??
    Trzecie pytanie czy powinienem ręcznie zmieniać w CCC ustawienia wideo czy pozostawić te automatyczne?? Chodzi mi tu o zaawansowane ustawienia jakości wideo. Mam wersję ccc 2011.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11653062
    steganos
    Poziom 29  
    Ocena: 27
    W panelu sterowanie jest napisane prawidłowo bo pewnie w systemie nie ma sterowników do takiego tv a nie wiem jaki masz system jest tu link do jakiś ale windows 7

http://www.pcpitstop.com/drivers/download/%5BTV%5DUE32EH5300.html
    Nie instalowałem ich nigdy bo nie mam po co ale albo będzie exe albo przez menedżer urządzeń aktualizujesz sterownik. Tak samo jest ze zwykłymi monitorami, do których nie ma sterowników w systemie np kiedyś miałem LG E700B i było napisane monitor jakiś tam a po zainstalowaniu sterowników było E700B, tylko jeśli wszystko działa dobrze to nie wiem czy jest sens ich instalowania bo ja tam nigdy żadnej różnicy w działaniu nie widziałem ale nie wiem jak jest na nowszych sprzętach.
    Co do odświeżania to może jest zaznaczone ukryj tryby których ten monitor nie może wyświetlić albo może odblokują się po instalacji sterowników kto wie powtarzam że nie miałem do czynienia z tym sprzętem. Co do jakości obrazu to hmm ustawisz przykładowo 75 Hz to mniej ci się oczy będą psuły że tak powiem po prostu obraz jest pokazywany w wyższej częstotliwości także jakby to powiedzieć po chłopsku mnie mruga:) Oczywiście to jest tak szybkie że tego nie widać ale jak ja patrze na 60Hz to mnie po 5 minutach oczy bolą.

Co do CCC ja bym zostawił automatycznie po co masz się w to bawić w ogóle jak tam jest ustawione na pewno dopasowanie do aplikacji 3D, to jest najlepsza opcja chyba. Włącz sobie najwyżej dostosowywanie monitora bo taka opcja też tam jest i postępuj według instrukcji.

Może byś powiedział tak w ogóle o jakie ustawienia video ci chodzi bo można to rozumieć kilku znacznie np jako ustawienia ekranu ( rozdzielczość itp), ustawienia aplikacji 3D albo np nie wiem ustawienia odtwarzania Video bo takie też jest w CCC.
  • REKLAMA
  • #3 11653153
    magik_86
    Poziom 11  
    Tylko problem w tym że jak daję w panelu sterowania aktualizuj sterownik to go nie wyszukuje. A link który podałeś to znalazłem już wczesniej tylko z tego co widże to nie da się pobrać z niego niczego...
    Zmieniłbym chętnie na to 75Hz tylko nie wiem własnie jak to zrobić. Może ktoś ma jakiś pomysł...
  • REKLAMA
  • #4 11653184
    steganos
    Poziom 29  
    Ocena: 27
    Nie wyszukuje tego sterownika bo musisz jakiś pobrać z internetu i zainstalować albo pokazać go ręcznie. Co do odświeżania sterowniki od grafiki najnowsze są??

Dodano po 6 [minuty]:

Spróbuj tego to jest jakiś programik chyba do sterowania z kompa
    http://www.samsung.com/pl/support/model/UE32EH5300WXXH-downloads

Dodano po 2 [minuty]:

A nie sorry to jest raczej do multimediów pomiędzy pc a tv.

Dodano po 21 [sekundy]:

Jaki masz system tak wogóle??
  • REKLAMA
  • #5 11653215
    magik_86
    Poziom 11  
    Windows 7 64 bity. Mam najnowszy sterownik do ASUS EAH5670 Series.

Dodano po 23 [minuty]:

Wydaje mi się że jest to kwestia tego że mam najnowsze jak pokazuje mi windows ale może nieodpowiednie sterowniki. Jak je zmienię np. na strarsze to jest mozliwość że będę mógł zmienić na 75Hz ??

Dodano po 35 [minuty]:

Zainstalowałem jakiś sterownik. chyba w porządku jest skoro wszysko pos staremu. Tylko nie rozwiązało to mojego problemu. Dalej max 60Hz.
    Data sterownika: 2012-06-11 Wersja sterownika: 8.980.0.0

Dodano po 3 [minuty]:

http://www.driveridentifier.com/scan/driver_f...364409818&hardware_id=PCI\VEN_1002%26DEV_68D8

Możę być taki sterownik??

Dodano po 19 [minuty]:

Tego z linku nie potrafię i tak pobrać lub się po prost nie da ....
  • #6 11656648
    magik_86
    Poziom 11  
    Ponawiam. Sytuacja wygląda tak:

Karta graficzna: ATI Radeon HD 5670
    Sterownik: 8.980.0.0 Data sterownika: 2012-06-11
    Tv używany jako monitor podpięty kablem hdmi-hdmi SAMSUNG UE32EH5300
    W Menedżerze urządzeń pokazywany jako rodzajowy monitor PnP
    W Catalyst Control Center tryp: 1080p@60Hz, a we właściwościach płaskich paneli cyfrowych w CCC max zgłaszana częstotliwość odświeżania to 75 Hz (to tylko inf. w CCC).
    System Windows 7 64 bitowy.

Co zrobić aby możliwe było zmienienie odświeżania na 75 Hz???
    W windowsie odznaczone jest aby pokazywał tryby których monitor nie może wyświetlić.
    Nie mam już pomysłów co zrobić... Proszę o pomoc!
REKLAMA