logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra - zał. niezależnej strefy jako drugiej z klaw. strefowej?

m-blue 19 Gru 2012 12:02 1722 2
  • #1 11671990
    m-blue
    Poziom 12  
    Ocena: 57
    Witam,
    może ktoś ma pomysł, czy da się rozwiązać coś takiego:
    System ma 3 strefy:
    kontaktrony, pir, garaż.
    Garaż załączany z pilota i nie obsługiwany przez LCD, żeby można było dwie pozostałe załączyć przez załącz wszystko, a nie wybierać dwóch stref z pominięciem garażu. Blokowanie przy braku wyjścia odpada.
    Klawiatura strefowa na piętrze, załączać ma kontaktrony ( jedna ze stref) ale także garaż na noc ( odpada strefa and, bo po załączeniu z LCD też zacznie czuwać).
    Generalnie klawiatura strefowa ma załączać dwie strefy, ale tak, żeby przy opcji załącz wszystko z LCD garaż nie był załączany.

Klientka wychodzi zawsze głównymi drzwiami, uzbraja system i idzie do garażu, wraca - pilotem wyłącza garaż ( nie chce rozbrajać całego domu, a jedynie garaż ) idzie do domu i rozbraja dom.
    Będę wdzięczny za jakieś sugestie.
    Wiem, że najprościej wymienić strefową na LCD, ale może jakieś inne rozwiązanie:) ?
  • #2 11672487
    Barry83
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Klawiatura strefowa zawsze działa dla jednej strefy, może warto stworzyć innego użytkownika i wykorzystać wyjście "sygnalizacja użycia hasła" i puścić to na jakieś wejście które załączy czuwanie. Lub ze wskaźnika czuwania danej strefy.
  • #3 11672502
    m-blue
    Poziom 12  
    Ocena: 57
    Dzięki za info, co do klaw strefowej, to wiem, że na jedną strefę, ale można kombinować na strefach zależnych itp. to mi chodziło po głowie, ale chyba odpuszczę, za dużo zachodu..
REKLAMA