logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Sony Ericsson T230 bez kabla?

fragles22 07 Lut 2005 20:53 1914 11
REKLAMA
  • #1 1207749
    fragles22
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    czy można ściągnąć simloka z tego telefonu bez kabla telefon jest jeszcze na gwaracji sieć simplusa,ja poczebuje idea,prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1207759
    Mariusz i Ola
    Poziom 21  
    Ocena: 3
    Nie! Czy wy myślicie że ze wszystkiego da się bez kabla? Poczytaj wyżej - tam masz temat o kalkulatorach.
  • REKLAMA
  • #3 1207810
    ffiilliippoo
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Niewiem czy ściągnie z T230 ale warto spróbować.
    (na T610 i T300 działa)
    Załączniki:
    • SE Calculator.zip (191.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 1207837
    Mariusz i Ola
    Poziom 21  
    Mam pytanie : z ilu T610 i T300 udało ci się tym kalkiem ściągnąć smoków?
  • #5 1207900
    simono
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    nie da sie
  • #6 1208042
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Nie no ludzie zanizacie tylko takimi pytaniami poziom tego forum, wystarczy kupic TERMINATOR'ka za stówe i po klopocie zamiast zadawac takie pytanie i chciec wszystko za free :)
  • REKLAMA
  • #7 1208157
    Mariusz i Ola
    Poziom 21  
    Morgan exe - tego nie da się zwalczyć, pytali , pytają i pytać będą... A my możemy sobie "pokłapać" Dochodzę do wniosku że co niektórzy są chyba ślepi. Żebyś sto razy tłumaczył "ową" żecz, to i tak będą pytać "o nią" jeszcze sto razy .Problem jest w tym że nikt nie raczy poszukać, poczytać i dopiero zadawać pytanie... Poprostu liczą na gotowe... A tu człowiek się wku... ponieważ siedemnasty raz w ciągu doby widzi post typu "czy można kodem"? , "skąd ściągnę dzwonki'? itp.

Ja dopiero rozwijam swoje hobby... I to właśnie dzięki Elce... Ciągle czytając, szukając, zdobywając wiedzę i praktykę... Też zaczynałem od zera... Jestem z Elką od niedawna, na początku tak niebyło... A teraz jest coraz gorzej... Brak jakiegoś porządku...

Pozdrawiam wszystkich!
  • #8 1208682
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    Maniaola napisał:
    Problem jest w tym że nikt nie raczy poszukać, poczytać i dopiero zadawać pytanie... po prostu liczą na gotowe... A tu człowiek się wku... ponieważ siedemnasty raz w ciągu doby widzi post typu "czy można kodem"? , "skąd ściągnę dzwonki'? itp.
    Jestem z Elką od niedawna, na początku tak niebyło... A teraz jest coraz gorzej... Brak jakiegoś porządku...

i tu masz rację, staram sie raportowac co glupsze tematy ale pewnie admini i moderatorzy juz mnie tam dosyc maja ;)
    stad pozniej co raz mnie fachowych porad bo ten kto cos naprawde wie to juz nie zaglada na forum przez takie posty...
    wczoraj nie wytrzymal Ewmu... i obawiam się, że nasili sie takie zjawisko...
  • #9 1209408
    orczxc
    Poziom 29  
    ten kalkulator powyzej dzial tylkoz t610 i t300 ale to zalezy od wersji softu nie z kazda dzial wiec raczej polecam jak powyzej terminatora lub ... komis gsm...
  • #10 1218440
    km696
    Poziom 1  
    Można sobie tęż kabelek kupić i spróbować
  • #11 1221657
    orczxc
    Poziom 29  
    skoro jest cos do czegos i inny to testowali to chyba skoro tak ktos pisze to jest to chyba prawda????

mozna kupic rower po sie uczyc jezdzic sie samochodem jak sie nie umie..
  • #12 1984092
    fragles22
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    uznaje temat za zamkniety telefon sprzedalem

Podsumowanie tematu

✨ Nie ma możliwości zdjęcia simlocka z telefonu Sony Ericsson T230 bez użycia kabla. Metody oparte na kalkulatorach kodów działają jedynie na wybranych modelach, takich jak T610 i T300, i to nie na wszystkich wersjach oprogramowania. Zalecane jest użycie specjalistycznego urządzenia, np. TERMINATORa, lub skorzystanie z usług serwisu GSM. Próby obejścia simlocka bez odpowiedniego sprzętu są nieskuteczne, a telefon objęty gwarancją i tak wymaga odpowiednich narzędzi do odblokowania. Dyskusja podkreśla również konieczność samodzielnego poszukiwania informacji i unikania powtarzających się pytań o proste rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA