Witam. Bardzo proszę osoby posiadające wiedzę w temacie ,który poruszę o pomoc. Miesiąc temu nabyłem tv jak w temacie. Dokładnie odczytałem instrukcje obsługi. Zapisano w niej,że tv może nagrywać i odtwarzać programy nagrane natychmiastowo i wcześniej zaprogramowane z opóźnieniem. Do nagrywania potrzebne jest urządzenie zewnętrzne pendrive lub dysk zewnętrzny. Po wcześniejszych konsultacjach na forum zakupiłem dysk WD 2tb, który z innymi typami Sharp współpracuje. Zgodnie z zapisem z instrukcji dysk podpiąłem pod gniazdo USB 1 i sformatowałem go w TV. Tv rozpoznał dysk i sformatował w systemie NTFS po sformatowaniu podając wielkości zapisu dot .HD i SD. Nastąpiła próba nagrania natychmiastowego. Nagrywany program chyba się zapisywał, bo był symbol REC i dioda na dysku migała. Wczytałem poz. "lista nagranych USB REC", pokazała się lista, ale nie taka jak na obrazku w instrukcji, po prostu zaznaczony pasek bez treści. Po wciśnięciu OK obraz się przez sek. zamazał i powrócił do nastawionego kanału. Po prostu nagrany program się nie odtwarza. A na zaprogramowaniu z opóźnieniem jest taki sam problem, z tym, że po skończonym nagraniu np. o 0,15 tv sam się włącza i leci program. Nie wiem czy to wina dysku zewnętrznego czy też tv. Bardzo proszę o podpowiedź gdzie szukać przyczyny. Przeglądnąłem forum, ale nikt nie porusz podobnego tematu. Pozdrawiam.