logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

tv SHARP lc40le732E , nie odtwarza nagranych programów .

zwirzyk 23 Gru 2012 16:42 2808 4
REKLAMA
  • #1 11688404
    zwirzyk
    Poziom 10  
    Ocena: 28
    Witam. Bardzo proszę osoby posiadające wiedzę w temacie ,który poruszę o pomoc. Miesiąc temu nabyłem tv jak w temacie. Dokładnie odczytałem instrukcje obsługi. Zapisano w niej,że tv może nagrywać i odtwarzać programy nagrane natychmiastowo i wcześniej zaprogramowane z opóźnieniem. Do nagrywania potrzebne jest urządzenie zewnętrzne pendrive lub dysk zewnętrzny. Po wcześniejszych konsultacjach na forum zakupiłem dysk WD 2tb, który z innymi typami Sharp współpracuje. Zgodnie z zapisem z instrukcji dysk podpiąłem pod gniazdo USB 1 i sformatowałem go w TV. Tv rozpoznał dysk i sformatował w systemie NTFS po sformatowaniu podając wielkości zapisu dot .HD i SD. Nastąpiła próba nagrania natychmiastowego. Nagrywany program chyba się zapisywał, bo był symbol REC i dioda na dysku migała. Wczytałem poz. "lista nagranych USB REC", pokazała się lista, ale nie taka jak na obrazku w instrukcji, po prostu zaznaczony pasek bez treści. Po wciśnięciu OK obraz się przez sek. zamazał i powrócił do nastawionego kanału. Po prostu nagrany program się nie odtwarza. A na zaprogramowaniu z opóźnieniem jest taki sam problem, z tym, że po skończonym nagraniu np. o 0,15 tv sam się włącza i leci program. Nie wiem czy to wina dysku zewnętrznego czy też tv. Bardzo proszę o podpowiedź gdzie szukać przyczyny. Przeglądnąłem forum, ale nikt nie porusz podobnego tematu. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 11694087
    zwirzyk
    Poziom 10  
    Witam.Wiadomość dla osób, które z racji doczytania instrukcji tego typu tv będą mieli podobne problemy. W instrukcji obsługi w temacie dotyczącym nagrywania opóźnionego programu z tv jest mały błąd. mianowicie zapisane jest, że po wybraniu programu przez EPG należy nacisnąć REC. Przycisk REC jest w grupie sterowania urządzeń HDMI z pilota tv.Do programowania opóźnionego ,po wybraniu programu z listy EPG należy przycisnąć przycisk USB REC znajdujący się w tej samej linijce na pilocie.Po kilku próbach z nagraniami udało mi się wreszcie rozszyfrować istniejący w programowaniu błąd.Dziwnym jest tylko fakt, że tak w Polskiej jak i innojęzycznej instrukcji od tego modelu tv błąd ten jest powielany. Pozdrawiam, życząc wszystkim , którzy czytają ten temat , spokojnych, wesołych, rozkolędowanych ŚWIĄT.
  • REKLAMA
  • #3 11702392
    bogdan50gdansk
    Poziom 10  
    Witam.
    W temacie nie nagrywania na dysk zewnętrzny uspakajam. Ta funkcja działa podobno tylko wtedy, gdy odbierany sygnał pochodzi z anteny zewnętrznej podłączonej przez ATV. Sprawdzałem w SATURNIE/działało. Przez HDMI nie działa.
  • REKLAMA
  • #4 11703926
    zwirzyk
    Poziom 10  
    Witam. Widocznie nie dokładnie odczytałeś mój poprzedni post.Wszystko co zaprogramowane z opóźnieniem jest nagrane.Dowodem tego jest zapis na liście"nagrane"natomiast z odtwarzaniem jest problem.Nie odtwarza i to nie wszystkie nagrania..Wszystkie nagrania są z programów HD kilka odtwarza normalnie, kilka zatrzymuje na sekundę obraz i następnie wraca do oglądanego, a są takie nagrania,że blokuje obraz oglądany i nie można powrócić do oglądania bez wyłączenia tv wyłącznikiem na tv, nawet wyłączenie z pilota nie działa.Pozdrawiam
  • #5 11707220
    zwirzyk
    Poziom 10  
    Witam. Po wizycie pracownika serwisu sprawa się wyjaśniła, w tv było nieaktualne oprogramowanie. Po wprowadzeniu aktualizacji jak na razie odtwarzanie działa poprawnie,ta wiadomość dla osób posiadających podobne problemy z tv SHARP. Pozdrawiam.
REKLAMA