logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat wyłącznika 230V sterowanego sygnałem z wyjścia sub amplitunera

Ronin 07 Lut 2005 21:37 1572 6
REKLAMA
  • #1 1207926
    Ronin
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Witam.
    Bardzo usilnie poszukuję jakiegos schematu wyłacznika, który reagowałby na sygnał podawany amlitunera - wyjścia sub. Całośc wpiete byłoby w kablel zasilający 220V urządenia, które ma w ten sposób być włączane-wyłączane. (na takiej zasadzie działają np wzmacniacze samochodowe.)
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1208940
    YR1
    Poziom 24  
    Ocena: 52
    Opisz dokładniej o co Ci chodzi. Chcesz załączyc jakieś urządzenie, gdy sub dostaje sygnał i na wy pojawia się "coś", czy ma się ono włączyć, gdy jest obciążenie na zasilaniu pierwotnym?
    YR1
  • REKLAMA
  • #3 1209424
    cjjack
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    W bazie schematów jest schematów jest schemat wzmacniacza samochodowego, który włącza się na sygnał z radia (ten od anteny 12V), ja coś takiego właśnie zrobiłem żeby wzmacniacz reagował jak włączam kompa......
    Jak tego nie znajdziesz to napis mi na pocztę to ci ten schemat podeśle na pocztę "cjjack@op.pl"....
    pozdro !!
  • REKLAMA
  • #4 1209437
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    Wystarczy wysterowac jakiś przekaźnik z amplitunera i po bólu.
  • REKLAMA
  • #6 1210530
    Ronin
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Czekam z niecierpliwością. Gdyby dało radę z opiem dla przecietnego "kowalskiego" :)

pozdrawiam
  • #7 1215971
    cjjack
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Na poczcie masz opis jak to zrobić.... Jak coś to napisz na pocztę....
    pozdrawiam !!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy schematu wyłącznika 230V sterowanego sygnałem z wyjścia sub amplitunera, który miałby włączać i wyłączać urządzenie podłączone do zasilania 220V na podstawie sygnału audio subwoofera. Propozycje rozwiązania obejmują wykorzystanie przekaźnika sterowanego sygnałem z amplitunera, analogicznie do schematów wzmacniaczy samochodowych włączanych sygnałem antenowym 12V. Wskazano, że wystarczy wysterować przekaźnik z wyjścia amplitunera, co jest prostym i skutecznym rozwiązaniem. Użytkownik oczekuje schematu z opisem zrozumiałym dla przeciętnego użytkownika. Wskazano możliwość przesłania schematu drogą mailową oraz zapowiedziano udostępnienie rysunku schematu w dalszej korespondencji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA