Witam, od dość dawna robię własny program, aktualnie to wersje Pre-Alpha v01.06.00. Program zajmuje się zabezpieczaniem danych na pendrive'ach oraz kilka dodatkowych bajerów jak np. możliwość zarządzania bez systemu operacyjnego, boot'ując pendrive'a(i to jest główny temat mojego pytania), wszystko działa w konsoli i jest oparte głównie na Batch oraz programach własnej roboty wykonanych w delphi.
A więc chciałbym móc podczas instalacji programu na pendrivie mieć możliwość stworzenia na nim bootloader'a dla np. WIN95/98 etc. lecz nie znalazłem żadnego programu który by mi to wykonał, ważne jest aby program był konsolowy, czyli zgony z DOS. Reszte plików potrzebnych do uruchomienia systemu bym sobie najwyżej zaprogramował w batch aby się dookopiowały.
A więc chciałbym móc podczas instalacji programu na pendrivie mieć możliwość stworzenia na nim bootloader'a dla np. WIN95/98 etc. lecz nie znalazłem żadnego programu który by mi to wykonał, ważne jest aby program był konsolowy, czyli zgony z DOS. Reszte plików potrzebnych do uruchomienia systemu bym sobie najwyżej zaprogramował w batch aby się dookopiowały.