logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-SD400. Po przewinięciu kasety nie chce jej oddać.

db81 08 Lut 2005 12:02 3111 5
REKLAMA
  • #1 1209383
    db81
    Poziom 13  
    Witam
    Przeszukałem forum, znalazłem kilka podobnych wątków ale żaden nie pasuje w 100%.
    Magnetowid Panasonic NV-SD400. Wlacza sie, odtwarza/nagrywa lecz po przewinięciu kasety nie chce jej wyrzucić, na wyświetlaczu pojawia się F03. Po odczekaniu 5-30minut magnetowid można znowu włączyć i kaseta wychodzi. Problem pojawia się też podczas włączania magnetowidu, gdy kaseta nie została wyjęta przed poprzednim wyłączeniem (nie zawsze ale zdarza się). Patrzyłem do środka, nic nie jest wyłamane (ślimak,plastiki).
    Co może być nie tak??

Dzięki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1209612
    S.A.
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Prawdopodobnie pęknięty plastik łącznikowy na silniku loadingmotor.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1209613
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    Przełącznik funkcji i jego styki- czyści się.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1211308
    darek1967
    Poziom 13  
    Wymontuj mechanizm, od spodu jest silnik mech. na jeden wkręt i jeden zatrzask - zdemontuj -na ośce silnika pękł plastik łączący ośkę ze ślimakiem napędzającym mechanizm przez co silnik się kręci a mechanizm STOI i pokazuje błąd F03 -F06
  • REKLAMA
  • #5 1213381
    db81
    Poziom 13  
    darek1967 napisał:
    Wymontuj mechanizm, od spodu jest silnik mech. na jeden wkręt i jeden zatrzask - zdemontuj -na ośce silnika pękł plastik łączący ośkę ze ślimakiem napędzającym mechanizm przez co silnik się kręci a mechanizm STOI i pokazuje błąd F03 -F06

Zrobiłem to dzisiaj popołudniu - pęknięty był właśnie ten plastik (szkoda że dopiero teraz to czytam bo męczyłem się od rana).

WIELKIE DZIĘKI!!
  • #6 1213676
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 537
    db81 napisał:
    Przeszukałem forum, znalazłem kilka podobnych wątków ale żaden nie pasuje w 100%.
    Magnetowid Panasonic NV-SD400. Wlacza się, odtwarza/nagrywa lecz po przewinięciu kasety nie chce jej wyrzucić, na wyświetlaczu pojawia się F03

To już naprawdę lenistwo, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę: F03 oraz zaznaczyć forum: VCR aby otrzymać kilkanaście tematów związanych z uszkodzonym łącznikiem silnika LOADING.
REKLAMA