logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood krf-v5300d - jeden kanał "przerywa"

Storm29 27 Gru 2012 16:01 2547 5
REKLAMA
  • #1 11701679
    Storm29
    Poziom 9  
    Witam, problem polega na tym, że przerywa jeden kanał, po zakupie tego amplitunera grał na obu bardzo ładnie, po dodaniu mu trochę większego sygnału (przekręceniu pokrętła głośności) zaczął przerywać jeden kanał, w taki sposób, że załącza muzykę na jakąś 1s potem nie gra przez około 4s i tak w kółko, po tym zdarzeniu teraz przerywa cały czas, nawet przy niskim poziomie sygnału, jakieś sugestie? Ktoś spotkał się z podobnym problemem?
  • REKLAMA
  • #2 11701837
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 53
    Uszkodzony potencjometr głośności.
  • REKLAMA
  • #3 11701943
    Storm29
    Poziom 9  
    Niestety to nie potencjometr, udało mi się przed chwilą zlokalizować usterkę, jeszcze tylko trzeba poszukać wadliwego elementu, otóż po otworzeniu skrzynki moim oczom ukazała się popularna konstrukcja zamienna za kość STK, na dwóch mosfetach, ktoś zna tą metodę? Bo niezły cyrk jest zrobiony z powodu powyższej przeróbki, zmostkowana jest cala wadliwa kość tym śmiesznym układem...

Ok przed chwila sprawdziłem zasilacz nie ma połówki zasilania.

Jakiś majster z Wolumenu źle podpiął zasilanie do owej końcówki z AVT, przepiąłem zasilanie, teraz problem wygląda następująco:
    -Jakość dźwięku jest do kitu(brak wysokich).
    -Po dodaniu mocy, coś jakby nagrzewało się bądź ładowało, i tym razem jest przerywanie 2sgrania/2sprzerwy, przy cichym graniu gra normalnie. Ktoś miał już podobny problem ?
  • REKLAMA
  • #4 11704426
    9800pro
    Poziom 21  
    Ocena: 40
    Proponuję zakupić oryginalne końcówki STK i wlutować tak jak były.Wcale one nie są drogie, za STK 433-130 dałem 17zł za oryginał!!!Gra do dzisiaj.
  • REKLAMA
  • #5 11705350
    Storm29
    Poziom 9  
    STK 433-130 są do surroundu, który działa poprawnie, uszkodzeniu uległa końcówka na STK 433-330, która kosztuje ponad 100 zł, po za tym ten majster trochę namieszał, nie wiem czy oprócz rezystorów emiterowych nie powycinał jeszcze kilku elementów, posiada ktoś jakąś serwisówkę do tego sprzętu ? Byłoby o wiele prościej, a nigdzie nie mogę znaleźć.
  • Pomocny post
    #6 11707098
    9800pro
    Poziom 21  
    Ocena: 40
    Otóż tutaj jest tak dziwnie zrobione, że STK 433-130 odpowiada za bodajże lewą stronę czyli za jeden kanał frontowy i jeden kanał surround.Jak kupowałem te końcówkę to STK 433-330 kosztowała nieco ponad 40zł lecz jej nie musiałem wymieniać.

http://www.cybor-tech.com.pl/i89950-stk433-330-sanyo-.html

Kupowałem właśnie z cybor-tech i dostałem oryginał.
REKLAMA