Witam wszystkich! Otóz potrzebuje schematu najlepiej z podanymi parametrami zwrotnicy częstotliwości!! niestety sam nie moge podać zbyt wielu parametrów gdyz głosniki które maja byc pod to podłaczone mają pozacierane wszelkie parametry!!wiem tylko że głośniki średniotonowe sa impedancji 4Ωi są to dwa głosniki które sa spięte ze sobą równolegle i wydaje mi sie ze razem moga miec z 20W!jeden z dwóch jest miejszy taki jakie mozna było znalezć w tych starych radiach unitry( tzw. jaja)! jednak pozostaja jeszcze dwa głośniczki wysokotonowe jeden podobny do tych malutkich które stosowane były w głośnikach do walkmena i na nim jedyne parametry to moc 0.25W i impedancja 8Ω!! ale pozostaje jeszcze jeden piezzoelektryczny który nie ma żadnych parametrów!! głosniki odkupiłem od kumpla za grosze!! obudowa prymitywna z paneli sciennych w środku jakies tłumienie (chyba gąmbka która sie kładzie pod panele podłogowe)i wszystko bez zadnych zabezpieczen spiete pod kabel wyjściowy równolegle!! pojemnośc obudowy nie jest mi znana na oko oceniam ze to 9 litrów! zakładam że obudowe tez należałoby zmienić wiec jakiej pojemności powinna być przy tych głosnikach??