Widze ze juz jest temat o zwrotnicy i zalozyl go rowniez poczatkujacy uzytkownik, tak wiec nie chcac robic niepotrzebnie nowego tematu, podepne sie tutaj. ;]
Sprawa wyglada tak:
W wiezy wymienilem basy i pozostaly mi teraz 2xTonsil GDN 20/40 8Ω i postanowilem je jakos zagospodarowac (po co maja lezec w szafie, jak jeszcze cos moze z tego byc).
Wzmacniacz mam Unitra PW8010, niby na 2 zestawy glosnikowe (czyli 4 glosniki), tylko ze ja chcialbym zrobic z tych niskotonowcow co mi zostaly, cos jakby subwoofer, tylko ze nie taki jak do kina domowego, aktywny, z jakimis cudami w srodku itp... Po prostu ma byc to jakby kolumna, ktora podlacze dodatkowo do wzmaka, zeby go troche bardziej pomeczyc i miec wiecej "lupania". Teraz jednak pierwszy problem - zebym na wzmacniaczu mial jakis most or smth, to jakos by szlo, ale on ma tylko takie wyjscia:
(to z jakiejs aukcji, ale ten sam wzmacniacz, nic lepszego nie znalazlem)
Zawsze moge zrobic jakby dwa oddzielne "subo-kolumny" (po jednym na te wyjscia czarno-czerwone), tylko czy cos takiego przejdzie.. no bo przeciez wzmacniacz daje na kanal cale pasmo, wiec gdzie sie podzieja te wszystkie wysoki i srednie tony? Any ideas? I Czy w ogole przeszlaby taka zwrotnica z wyjscia pierwszego (tj. dwa glosniki niskotonowe w jednym pudle, jako kolumna), tj. podwojna, ale nie na wysokie i niskie tony, tylko 2x na niskie.. Nie wiem.. Jakies inne pomysly moze, do zagospodarowania tych biednych GDN 20/40 8Ω?