logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blackberry 8520 - Jak skonfigurować aplikacje do korzystania z EDGE?

uczeń111 17 Sty 2013 18:21 2982 6
REKLAMA
  • #1 11802757
    uczeń111
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Mam problem z skonfigurowaniem mojego bb.
    Mianowicie telefon łączy się z wifi i korzysta z niego, poza zasięgiem wifi korzysta z edeg (po wejściu w przeglądarkę i wprowadzeniu adresu),
    ale aplikacje typu facebook itp. nie chcą korzystać z edeg gdy w nie wchodzę komunikują o braku połączenia a gdy jest wifi to działają. Gdzie znajdę opcję by te aplikacje po utracie połączenia z wifi przełączały się na internet operatora??
  • REKLAMA
  • #2 11814219
    uczeń111
    Poziom 9  
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 11816365
    zrobtosam.exe
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Posiadasz aktywowanego BIS'a na swoim koncie? Jeżeli nie to zaczął bym od jego aktywacji.
  • REKLAMA
  • #4 11818447
    uczeń111
    Poziom 9  
    Nie chodzi mi o zupełny brak internetu mobilnego , tylko o to ze aplikazje go nie widzą.
    mam w umowie nieograniczony dostęp do internetu, włączam przeglądarkę i jest ,wszystko działa a aplikacje go nie widzą.
  • REKLAMA
  • #5 11820894
    zrobtosam.exe
    Poziom 17  
    Dlatego pytam czy masz aktywny serwis BIS jezeli nie to bedzie przyczyna. Praktycznie wszystkie aplikacje na blackberry lacza sie z internetem przez BIS'a jezeli nie posiadasz tej uslugi aktywnej to telefonik jest praktycznie tylko do dzwonienia i smsowania.

Polecilbym zadzwonic do operatora i aktywowac usluge po jej aktywacji wszystko powinno zaczac dzialac tak jak powinno.
  • #6 11832259
    p.obelix
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 563
    zrobtosam.exe napisał:
    Dlatego pytam czy masz aktywny serwis BIS jezeli nie to bedzie przyczyna. Praktycznie wszystkie aplikacje na blackberry lacza sie z internetem przez BIS'a jezeli nie posiadasz tej uslugi aktywnej to telefonik jest praktycznie tylko do dzwonienia i smsowania.

Polecilbym zadzwonic do operatora i aktywowac usluge po jej aktywacji wszystko powinno zaczac dzialac tak jak powinno.

Totalne bzdety piszesz.
    Kolego co masz wpisane w ustawieniach internetu.
    http://www.bbforum.pl/showthread.php/552-Faq-pierwsza-pomoc
  • #7 11832977
    zrobtosam.exe
    Poziom 17  
    Cytat:
    Totalne bzdety piszesz.

Ja akurat tak mialem i aktywacja servisu BIS rozwiazala mi problem. Co prawda bylo to na innym modelu ale z tego co wiem to zasada dzialania wszystkich blackberry jest taka sama.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z konfiguracją aplikacji na telefonie Blackberry 8520, które nie łączą się z internetem mobilnym EDGE po utracie połączenia z Wi-Fi, mimo że przeglądarka działa poprawnie. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z braku aktywacji usługi BIS (BlackBerry Internet Service), która jest niezbędna do prawidłowego działania aplikacji. Zaleca się skontaktowanie z operatorem w celu aktywacji tej usługi, co powinno rozwiązać problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA