logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja radioodbiornika ZSP NANO DTM SYSTEM do napędu HORMANN

lordwro 25 Sty 2013 15:41 3051 5
REKLAMA
  • #1 11839609
    lordwro
    Poziom 12  
    Ocena: 36
    Witam. Zakupiłem radioodbiornik ZSP NANO DTM SYSTEM z szarymi pilotami. Chcę go podłączyć do mojego napędu HORMANN GTD 50. Potrzebuję dowiedzieć się który kabel gdzie?? Podaje link z schematami mojego napędu, nie wiem czy w czymś pomogą... http://smolka-berlin.de/includes/download_pdf.php?ID=601
    W nowym radioodbiorniku są następujące wyjścia Instalacja radioodbiornika ZSP NANO DTM SYSTEM do napędu HORMANN
    Będę wdzięczy na pomoc.

Dodano po 1 [minuty]:

Przepraszam za źle odwrócony obrazek.
  • REKLAMA
  • #2 11841315
    slawomal
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    W przypadku tego napędu potrzebujesz osobnego zasilania do radia, chyba że napęd ma transformator 24V wtedy można podpiąć się bezpośrednio do niego.
    Jeżeli jednak będzie konieczne zasilanie zewnętrzne to może to być zwykły transformator 230/24V albo jakiś zasilacz 24V, prąd może być zmienny lub stały, przy stałym pamiętaj o polaryzacji.
    Natomiast do napędu podłączasz wyjście NO w radyjku do wejścia H (Anschußbuchsen Taster Impuls) w napędzie i wszystko będzie grało
  • REKLAMA
  • #3 11842753
    lordwro
    Poziom 12  
    Aha. Rozumie, tylko z tego co czytałem to idzie również podpiąć się pod stary radioodbiornik tam wychodzą trzy kable. No i chyba tam jest 24V??
  • REKLAMA
  • #4 11843061
    slawomal
    Poziom 13  
    A jaki odbiornik masz ?
  • REKLAMA
  • #5 11843128
    lordwro
    Poziom 12  
    Ha... nie wiem piloty mam duże czarne z zielonym przyciskiem. Nic nie pisze na radioodbiorniku. Ten co na zdjęciach w podanym linku powyżej.
  • #6 11843222
    slawomal
    Poziom 13  
    W instrukcji są dwa odbiorniki ale oba są zasilane osobno.
    Jak masz miernik czy jest gdzieś na wyjściu 24V wtedy możesz do tego podłączyć nowe radio a kabelki które idą z łącza H w napędzie podłącz do wyjścia NO w nowym radiu.
REKLAMA