logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WD7500BPVT-24HXZ - brak dostępu do danych, partycje niesformatowane, jak odzyskać?

Gadziu1 25 Sty 2013 21:59 1680 4
REKLAMA
  • #1 11841602
    Gadziu1
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Problem jest dziwny. Mam problem z komputerem opisywany w tym temacie: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2480499.html . Muszę go więc wysłać do serwisu centralnego, ale przed chciałem zgrać dane z dysku. Mam specjalne urządzenie do podpinania takich dysków. Urządzenie na pewno działa, sprawdzałem na innym dysku. Po podpięciu znajduję nowe urządzenie, ale nie mam do niego dostępu, nie można eksplorować. Wyskakuję tylko komunikat, że "dysk niesformatowany, czy sformatować?". Próbowałem podpatrzeć co tam się dzieje przez EaseUS Partition Magic, ale tam mi tylko pokazuję że mam dwie niesformatowane partycje gdzie jedna ma 1,5 GB, a druga prawie 700 GB, a na dysku było 3 normalne partycje. Próbowałem odzyskać dane przez Ashampoo i PC Inspector i cały czas wywala błędy, że to nie jest prawidłowa partycja... Nie wiem co mam zrobić. Jakieś pomysły co z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 11841669
    starepc.pl
    Poziom 24  
    Ocena: 32
    Zacznij od DMDE i próby odnalezienia partycji, zależnie od jej typu (FAT/NTFS) - uruchom skan i zobacz czy znajdzie jakieś dane. Do tego CrystalDiskInfo i pokaż SMART.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 11841749
    Gadziu1
    Poziom 9  
    WD7500BPVT-24HXZ - brak dostępu do danych, partycje niesformatowane, jak odzyskać?

Ja nic z tego nie rozumiem, pewnie Ty tak:) A jak włączyć ten skan?
  • REKLAMA
  • #5 11842207
    Gadziu1
    Poziom 9  
    Dziękuję bardzo za pomoc:) Udało mi się odzyskać dane. Ten DMDE to jakiś magiczny program jest:) Łatwy w obsłudze, odzyskuje wszystko w nienaruszonym stanie i do tego darmowy:)
REKLAMA