logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ulrich WA24 - Dysze do propanu, gdzie kupić lub jakie pasują?

FlashCode 26 Sty 2013 19:41 2031 5
REKLAMA
  • #1 11845160
    FlashCode
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich,
    W najbliższych dniach planuję uruchomienie nowego systemu z tym kotłem. Zakupiony nowy, z gwarancją.
    Problem polega na tym że fabrycznie wyszedł on z dyszami pod gaz ziemny a ja mam butelkę z propanem. Mój serwisant niestety takich dysz do propanu nie posiada i nie ma dostępu. Czy orientujecie się czy z innych kotłów pasowałyby dysze? Albo gdzie takie kupić? Potrzeba 10szt fi 0.85. Albo jakiś inny sposób żeby WA24 działał w miarę prawidłowo z propanem?
    Miałem kiedyś 8 szt do niższego modelu WA15 ale parę lat temu zaginęły... :cry:
  • REKLAMA
  • #2 11845493
    markmd
    Poziom 25  
    Ocena: 278
    Będzie potrzebny autoryzowany serwis, gdyż po wymianie dysz trzeba regulować piec. Na wolnym rynku jest utrudniony dostęp do części, praktycznie dysponują nimi tylko firmowe serwisy. Chodzi również o utrzymanie gwarancji.
  • REKLAMA
  • #3 11845621
    FlashCode
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Autoryzowany serwis już mam, serwisuje zresztą od wielu lat piec na starym mieszkaniu i też przezbrajał i regulował uLRICHA jak musiałem korzystać parę miesięcy z LPG. Wtedy nie było problemów, przyjechał z dyszami a teraz podobno są jakieś problemy po zmianie przedstawiciela Ulricha w PL.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 12010318
    ali63
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    jestem serwisantem ulricha i mam dostęp do wszystkich cęści
REKLAMA