Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamrangiz napisał:Subwoofer ma 2 wejścia na kanał prawy-czerwony i lewy-czarny.
rangiz napisał:Robi to jakąś różnicę przy zakupie wtyczki?
rangiz napisał:Może zmienić kable głośnikowe ze zwykłych drutów miedzianych na jakieś znane podstawowe
rangiz napisał:Czy kabel 2xRCA->jack jest w stanie wpłynąć na jakość i dynamikę dźwięku i czy warto zamiast chińczyka, kupić coś w stylu prolinka lub vivanco za te 30-40zł?
rangiz napisał:Wcześniej te same mp3 nagrane na cd jako audio i puszczone z pominięciem komputera, na kenwoodowskim cd playerze brzmiały dużo lepiej.
rangiz napisał:W pierwszej kolejności stawiam na kabel na linii dźwiękówka-wzmacniacz, dopiero później na kable kolumnowe, skoro jednak potrafią lepiej zagrać mając inne źródło.
rangiz napisał:Kiedyś wziąłem cały taki zestaw 5.1 od znajomego i został mi gdzieś sub na strychu, to postanowiłem spytaćPrzecież bym tego nie kupił!
W takim razie zostają 2 pytania:
1.Czy kabel 2xRCA->jack jest w stanie wpłynąć na jakość i dynamikę dźwięku i czy warto zamiast chińczyka, kupić coś w stylu prolinka lub vivanco za te 30-40zł?
2.Może zmienić kable głośnikowe ze zwykłych drutów miedzianych na jakieś znane podstawowe, takie po 15zł/m a nie zupełne no name'y?
Co z tych dwóch opcji jest korzystniejsze wg Was? Wydaje mi się, że bardziej może to być kwestia kabla jack->rca niż drutów głośnikowych.
Cały czas mowa o wyostrzeniu, podbiciu bassu, bo nie wierzę, że JBL tak płasko gra.