logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie subwoofera do amplitunera Kenwood KRF-V5020 - instrukcje krok po kroku

maro1351 04 Lip 2012 17:14 1329 6
REKLAMA
  • #1 11071061
    maro1351
    Poziom 10  
    Witam!
    Mam wielką prośbę, a mianowicie jak podłączyć jakikolwiek "najprostszy" subwoofer do amplitunera kenwood KRF-V5020.

Prosił bym o dokładne wytłumaczenie gdyż w tym jestem zielony :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11071849
    BoA_2005
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    albo tu albo tu, zaznaczone różowym kolorem...

Dodano po 2 [minuty]:

bierzesz kabel chinch od subwoofera aktywnego i podłączasz. Pasywnego nie podłączaj ;p
  • REKLAMA
  • #3 11071862
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 11072446
    czesioj
    Poziom 12  
    Do PRE OUT podpinasz przewodem zakończonym cinch'ami subwoofer aktywny, najlepiej mający pojedyncze wejście na cinch. To tak łopatologicznie rzecz biorąc ale nie wyjaśniłeś czy masz jakiś subwoofer czy szukasz i nie wiesz jaki?
  • REKLAMA
  • #5 11072478
    maro1351
    Poziom 10  
    Subwoofera nie posiadam, posiadam jedynie głośnik kenwood T10088705 loudspeake r(woofer) i myślałem żeby go jaoś wykorzystać pod względem subwoofera. Jestem otwarty na propozycje ;)
  • Pomocny post
    #6 11072608
    czesioj
    Poziom 12  
    Jeśli pisałeś "jestem zielony" to raczej sam za wiele nie wykombinujesz. Jeśli chcesz subwoofer grający powiedzmy przyzwoicie to poszukaj na elektrodzie było dużo pisane o subach do 500zł powiedzmy, w tej cenie zaczyna się coś co niektórzy dopiero nazywają subwooferem. Jeśli natomiast chciałbyś trochę basu i nie jesteś audiofilem to możesz poszukać subwoofer za ok 200zł i "coś" on zagra ale co to dopiero się okaże jak go posłuchasz;) Aktualnie mam do sprzedania sub Schneider KB 107 za około 170zł dedykowany raczej do kina domowego takie jak twoje, w pokoju 20m2 radzi sobie aż za dobrze i dźwięk jest przyzwoity;) Posiadany głośnik zawsze możesz sprzedać.
  • #7 11072673
    maro1351
    Poziom 10  
    dobra, dzięki wszystkim to co chciałem już wiem. Czesioj masz rację i wole nie kombinować :D Myślę że za 500zł jak dla mnie znajdę coś naprawdę extra a głośnik jak narazie zostawię... kto wie może i 2-gi co w piwnicy leży będzie sprawny to coś pomyślę. Jeszcze raz wszystkim dziękuję i pkt lecą ;)

Zanim Kolega założy następny, równie zaangażowany temat, proszę o zapoznanie się z Regulaminem Forum.
    3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
    3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Kosz.
    (dj-MatyAS)

Podsumowanie tematu

✨ Aby podłączyć subwoofer do amplitunera Kenwood KRF-V5020, należy użyć kabla cinch, łącząc subwoofer aktywny z wyjściem PRE OUT amplitunera. Użytkownik powinien unikać podłączania subwoofera pasywnego. W przypadku braku subwoofera, zaleca się zakup subwoofera aktywnego w przedziale cenowym do 500 zł, co zapewni przyzwoitą jakość dźwięku. Użytkownik rozważa również wykorzystanie posiadanego głośnika Kenwood T10088705 jako alternatywy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA