logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 6735s – komunikaty o błędzie USB przy poruszaniu laptopem, porty działają

miroxpl 28 Sty 2013 22:39 1221 4
REKLAMA
  • #1 11856282
    miroxpl
    Poziom 2  
    Witam.

Pierwszy raz spotykam się z takim problemem.
    Nie dawno włożyłem i szybko wyjąłem pendrive.
    Od tej pory notorycznie wyskakuje mi komunikat: Urządzenie usb nie działa prawidłowo albo uległo awarii i na gg pojawia się komunikat odłączono kamerę przyłączono kamerę... dodatkowo słychać dzwięk systemowy, jakbym odłączył usb i podłączył.
    Co więcej, nie tylko na windowsie jest problem, na systemie linux wyskakuje komunikat USB PORT Connect 2 error.
    ZAZNACZAM ŻE ZAWSZE SIĘ TAK DZIEJE JAK RUSZAM LAPTOPA. JAK LEŻY NIERUCHOMO NA BIURKU TO JEST WSZYSTKO OK.

Porty usb działają prawidłowo jak podłączam pendrive, kamerę mam zaklejoną taśmą.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11862398
    miroxpl
    Poziom 2  
    niestety ale nie znalazłem na tych linkach rozwiązania problemu :/ Zaznaczam, że w linuxie w terminalu też wyskakuje błąd USB jak ruszam laptopem.
  • REKLAMA
  • #4 11863670
    BANANvanDYK
    Poziom 43  
    Ocena: 2597
    Prawdopodobnie przewód od kamerki jest przerwany w miejscu zawiasów. Sprawdź co się dzieje z kamerą przy różnych kątach otwarcia pokrywy.
  • #5 11866833
    djasek
    Poziom 24  
    Ocena: 44
    Prawdopodobnie uszkodziłeś sobie szynę USB, może być nawet do wymiany mostek południowy. Jutro sprawdzę jego symbol i Ci podam.
REKLAMA