logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z dysku WD My Passport z partycją RAW?

cramerski 03 Lut 2013 15:31 2316 4
REKLAMA
  • #1 11882762
    cramerski
    Poziom 1  
    Witam, mam problem z dyskiem USB. Dysk został sformatowany jako NTFS i był używany na PC i MACu. Jednak pewnego dnia bez żadnej konkretnej przyczyny dysk przestał być widziany przez jakikolwiek komputer. Okazało się, że system plików zmienił się z NTFS na RAW. Jak mogę odzyskać dane?
  • REKLAMA
  • #2 11883021
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    SMART dysku podaj.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 11928292
    jarosm
    Poziom 11  
    Witam. Mam podobny problem. Dysk WD Mypassport 1 TB na usb.
    Niestety SMART nie mogę odczytać.Próbowałem Program Victoria 4.46 oraz HD Tune. Za pomocą instrukcji z wątku https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1445635.html zrobiłem zrzut sektorów od 0-100 i zapisałem do pliku bin. Nie wiem jak naprawić chyba uszkodzą tablicę. Przy pomocy DMDE 2.4.4 można wejść w wolumin i w root mam pliki do odzyskania, lecz mam tam obraz dysku który zajmuje 500Gb, próbowałem go odzyskać, ale to trwa wieki.(100mb - 15 minut-1GB 150minut - 500Gb - 75000 minut co daje 52 dni :) )
    Pomóżcie Panowie naprawić tablicę. W załączniku bin.
    Pozdrawiam, dziękuję
    Kod: Text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Jak odzyskać dane z dysku WD My Passport z partycją RAW?
    Załączniki:
    • lba_0_101.bin (50.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 12041810
    wentylek
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Podobny problem z dyskiem kuzynki. Poniżej zrzut z SMARTA, błąd odczytu i co do tej pory udało mi się dostać. Dysk po prostu przestał chodzić, podłączyli i nic, jest to WD PASSPORT 070B 500 GB.
    Podaję do analizy.

Jak odzyskać dane z dysku WD My Passport z partycją RAW? Jak odzyskać dane z dysku WD My Passport z partycją RAW? Jak odzyskać dane z dysku WD My Passport z partycją RAW?
    Załączniki:
    • lba_0_101.bin (50.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA