logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programowanie pamięci Intel TE28F160 TSOP 48 przez JTAG - schematy i soft

crashev 14 Lut 2005 23:40 5842 3
REKLAMA
  • #1 1229605
    crashev
    Poziom 2  
    Witam,
    Wie ktos moze czy istnieje mozliwosc programowania za pomoca interfejsu JTAG flashow Intel TE28F160 TSOP 48 Flash module (16 megabit) lub ma ktos jakis inny tani schemat+soft układu za pomocą któego można programować tego typu pamięci.
    Widziałem technike programowania takiego układu jakimś komercyjnym kablem,który przypominał JTAGa ,też wpinało się to do portu wlutowanego w urządzeniu i za pomocą specjalnego softu programowało - stąd pytanie czy ktoś posiada wiedze na ten temat.

Pozdrawiam.
    Witam, czy posiada ktoś schemat EJTAGa?
    Z jedenj strony w takim interfejsie jest wtykcza LPT, z drugiej zaś wpięcie do portu 10pinowego(2x5pinów).

Dodano po 41 [minuty]:

Dokładniej to szukam schematów lub linków do stron gdzie sprzedają takie JTAGI, mianowicie większość ma zakończenie 20pinowe ,ja szukam takich co mają zakończenie 10pinowe do wpinania się do 10pinowych portów.
    Scaliłem dwa posty. Następnym razem za powielanie tematów będzie OSTRZEŻENIE. [h]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2067952
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6160

Przeniosłem z: Schematu/instrukcji...
  • #4 2465803
    Tomu$
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    JTAG nie jest interface'm do pamięci tylko do procesorów...
    Inna sprawa, że jak procek ma interface JTAG i do tego piny wyprowadzone (lub wiesz gdzie się podpiąć) - to możesz przez niego programować flash'e...
    Na stronie powyżej podanej przez kolege znajdziesz również programator do takich kości (Universal Flash Programmer) - gdyby nie było innego sposobu
    BTW: pamiętaj, że jeśli w/w flash'e mają po symbolu (28F160) oznaczenie "C3" lub "B3" - a tak podejrzewam - to mają tylko szynę 16-bit i tylko adapterem 16-bit (a nie 8/16-bit) go ruszysz...
REKLAMA