logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bootmgr is missing przy instalacji Office z pendrive na Acer A.O D255

Sebek.PL 08 Lut 2013 17:48 1500 11
REKLAMA
  • #1 11906393
    Sebek.PL
    Poziom 9  
    Kilka dni temu zainstalowałem nowego Win7 formatując partycje C.Dziś próbowałem zainstalować przy pomocy Windows 7 USB/DVD D...Offica z pendriva i moim oczom ukazał się monit:bootmgr is missing press ctrl+alt+del to restart.Z czego może wynikać ten problem?

Acer A.O D255.
  • REKLAMA
  • #2 11907378
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    trochę nie rozumiem co kombinujesz ale na komputerze posiadającym napęd CD/DVD skopiuj normalnie pliki z płyty z office na pendriva i nie mieszaj w to Windows 7 CD/DVD tool-a
  • REKLAMA
  • #3 11907401
    Jacq88
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    @gallus [pl]
    Acer A.O D255 nie mam napędu CD/DVD.

Można natomiast przenieść obraz ISO na dysk notebooka, zamontować poprzez Daemon Tools'a i zainstalować:)
  • #4 11907449
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Dlatego napisałem, że na komputerze posiadającym napęd CD/DVD ;)
  • REKLAMA
  • #5 11907535
    Sebek.PL
    Poziom 9  
    Problem polega na monicie który otrzymuje w momencie odpalenia,rzekomo przygotowanego pliku,przez Windows USB/....odpalenia oczywiście z poziomu biosu.
    Wcześniej,przy poprzedniej wersji W7 nie było żadnego problemu.Dlatego,ponieważ zdarzyło mi się to po raz pierwszy,pytam się o przyczynę..? Bo nie wiem,czy to coś z MBR,ustawieniami Wina,Biosu?
  • #6 11907559
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ale co ma Windows 7 CD/DVD do pakietu office?
    Office instalujesz już na działającym systemie a nie bootując pendrive.
  • #7 11907681
    Sebek.PL
    Poziom 9  
    No tak,monit pt ,bootmgr is missing press ctrl+alt+del to restart' może się brać z tego,że pena nie należy bootować przy tym pliku? Co zresztą sugerowała sama komenda.Chyba,że się mylę?
  • #8 11907700
    Jacq88
    Poziom 20  
    Komunikat "bootmgr is missing press ctrl+alt+del to restart" oznacza, że na urządzeniu z którego próbujesz bootować nie ma żadnego bootloadera.

Tak jak napisał powyżej gallus Pakiet office instalujesz już na działającym systemie operacyjnym.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 11907708
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Pewnie masz ustawionego pendrive na first boot device i nie wyciągasz go z portu podczas startu, zmień kolejność bootowania lub wyciągnij pendriva a system ruszy.
  • Pomocny post
    #10 11907714
    Jacq88
    Poziom 20  
    @gallus
    Dokładnie to miałem na myśli:) Zresztą objawy na to wskazują.
  • #12 11908594
    Sebek.PL
    Poziom 9  
    Ok,właśnie o takie potwierdzenia w temacie mi chodziło.Zresztą dam już radę.Thx

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem "bootmgr is missing" podczas próby instalacji pakietu Office z pendrive'a na laptopie Acer A.O D255 po zainstalowaniu systemu Windows 7. W dyskusji zasugerowano, że problem może wynikać z nieprawidłowej kolejności bootowania, gdzie pendrive jest ustawiony jako pierwsze urządzenie rozruchowe, lub z braku bootloadera na pendrive. Użytkownik został również poinformowany, że instalacja pakietu Office powinna odbywać się na działającym systemie operacyjnym, a nie z bootowalnego pendrive'a. Dodatkowo, zwrócono uwagę na konieczność użycia systemu plików NTFS na pendrive, jeśli plik instalacyjny przekracza 4GB.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA