logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dzwonić z tabletu Dual Drive Overmax z modemem Huawei E156G?

rychu1708 08 Lut 2013 20:34 2727 6
REKLAMA
  • #1 11907259
    rychu1708
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Proszę o wskazanie realnego wyjścia z problemu jakim jest używanie tabletu z podłączonym do niego modemem 3G, czyli wykonywania z niego rozmów jak z telefonu.
    Fabryczny tablet nie posiada konsoli klawiaturowej do ewentualnego dzwonienia.
    Modem huawey E156 G hsdpa jest idealnie rozpoznawalny przez tablet Dual Drive Overmax
  • REKLAMA
  • #2 11909178
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Modem 3G nie służy do dzwonienia.
    Jedyne wyjście, to użycie programów Voip, np skype.
  • REKLAMA
  • #3 11909248
    rychu1708
    Poziom 15  
    no niestety nie zgodzę się a bo w ZTE V9 był wbudowany modem 3 G gdzie był wbudowany program do dzwonienia i dzwoniłem normalnie, zreszta w servisie OVERMAX.pl dostalem wiadomość że muszę zainstalować konsolę telefoniczną i wtedy będę normalnie wykonywał rozmowy głosowe,lecz przeszukałem wszystkie mozliwe aplikacje i nie znalazłem , więc KOALA czy to twoja niewiedza? czy serwisantów OVERMAX.
    Nie interesuje mnie połączenie internetowe a bo takowe mam przez WI-FI
  • #4 11909343
    arnoldziq
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 300
    Może się kolega nie zgadzać. Ale nie zmienia to faktu, że jest tylko kilka urządzeń na świecie, które potrafią "zadzwonić" poprzez modem. I najczęściej mają one ten modem wbudowany. Serwis robi kolegę w konia. Skoro ten super sprzęt ma taką możliwość to czemu nie reklamują go jako telefon z wielkim ekranem? Bzdura!
  • REKLAMA
  • #5 11909388
    rychu1708
    Poziom 15  
    Być może i robią w konia jak to kolega fachowo nazwał, ale przytoczyłem inne urządzenie które testowałem , a było to , po prostu zwykła Chińszczyzna Tablet ZTE V9 z wbudowanym modemem 3G który bez problemu umozliwiał dzwonienie po włozeniu karty SIM w slot urządzenia.
    Nie nazwałem Overmaxa super urządzeniem , nie wychwalam sprzętu chodzi mi jedynie o wiedzę innych lepszą niż moja w określeniu fachowym a nie jakim epitetowym (ROBIĄ W KONIA) ale dzięuję serdecznie za zaangażownie się w mój temat.
  • REKLAMA
  • #6 11910313
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Zte v9 z założenia obsługuje funkcje głosowe takie jak rozmowy przez GSM i 3G, jest to tablet z funkcja telefonu, wynika to wprost ze specyfikacji urządzenia. Podobnie wbudowane modemu 3G ma sporo innych urządzeń, więc zanim kogoś poradzisz o niewiedzę, to doczytaj. Jeżeli podlaczysz modem 3G do laptopa, to czy laptop staje sie od razu telefonem GSM?
  • #7 11910399
    rychu1708
    Poziom 15  
    Koala za bardzo sie przejmujesz nie posądzałem ciebie o niewiedze , dlatego że napisałem wręcz dwojako kierując do dwojga respondentów -ciebie? jak i servis Overmax. Za szybko sie spieniasz , a to nie pomaga w rozumieniu problemów innych ludzi.
    Napisałem również o ZTE że miał funkcje telefon i w tym kontekście chciałem się dowiedzieć odnośnie OVERMAX-a, czy idzie coś z niego wyciągnąć.
    Już wiem że nie da rady z tego cokolwiek zrobić, w wielkich podziekowaniach ku Twojej osobie daruje ci 1 punkt za to ze pomogłeś, a jezeli 1 punkt bedzie niemozliwy? dostaniesz tyle ile trzeba
    BYŁ TO TWÓJ OSTATNI POST NIESTETY W TEJ SPRAWIE

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o możliwość wykonywania rozmów telefonicznych z tabletu Dual Drive Overmax przy użyciu modemu 3G Huawei E156G. Odpowiedzi wskazują, że modem 3G nie obsługuje funkcji dzwonienia, a jedynym rozwiązaniem są aplikacje VoIP, takie jak Skype. Inni użytkownicy przytaczają przykład tabletu ZTE V9, który miał wbudowany modem 3G i umożliwiał dzwonienie. Wskazują również, że Overmax nie reklamuje swojego urządzenia jako telefonu, co sugeruje, że nie ma możliwości dzwonienia z użyciem podłączonego modemu. Użytkownik docenia zaangażowanie w dyskusję, ale ostatecznie stwierdza, że nie ma możliwości wykonania rozmów głosowych z tabletu Overmax.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA