logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet Overmax DualDrive - Czy można go połączyć z siecią Aero2 ??

don_rikardo 04 Lip 2013 20:28 6381 6
REKLAMA
  • #1 12487535
    don_rikardo
    Poziom 13  
    Ocena: 38
    Witam wszystkich ! Mam problem z połączeniem Tabletu Overmax DualDrive z siecią darmowego dostępu do internetu Aero 2. W serwisie powiedzieli Overmaxa powiedzieli mi ze z tą siecia ten tablet nie będzie działał--- a mnie się wydaje że to nieprawdopodobne ! Czy jest tak w istocie??? Po podłaczeniu modemu z kartą SIM z Aero 2 na tablecie pojawia się ikonka że 3G jest - i ma pełny zasięg - ale tablet się nie łączy z siecią. Mam dwa modemy - Huawei E 173 i Huawei E 3131--- na obu jest taka sama reakcja. Jeśli ma ktoś rozwiązanie mojego problemu - proszę o kontak emilowy lub na tel - 660171159. Za wszelkie dobre rady będę bardzo wdzięczny
    Pozdrawiam wszystkich !
  • REKLAMA
  • #2 12488849
    arnoldziq
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 300
    Sprawdź ustawienia APN.
  • REKLAMA
  • #3 12488962
    don_rikardo
    Poziom 13  
    Witam kolegę ! Wchodzę na tablecie w ustawienia - sieci zwykłe i bezprzewodowe- następnie - więcej-- i tu są takie 4 rubryki --Tryb samolotowy-- Ethernet-- VPN -- Tethering i punkt dostępu. Opcji APN nie ma. I co robić dalej??
  • REKLAMA
  • #4 12489009
    arnoldziq
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 300
    Spróbuj ustawienia "Punkt Dostępu" z angielskiego "Access Point Name"
  • REKLAMA
  • #5 12489808
    don_rikardo
    Poziom 13  
    Kombinuje z tym moim tabletem na tyle na ile umiem ---- ale za wiele nie umiem. Gdybyś mógł kolego więcej jednorazowo napisać co robić i w jakim przypadku --- -- bo ze względu na to że nie mamy bezposredniego połaczenia trudne jest działanie po jednej podpowiedzi
  • #7 14755681
    don_rikardo
    Poziom 13  
    Witam wszystkich. Niestety --- na tym tablecie aero-2 nie chce zadziałać. Żeby mieć dostęp do internetu z karty Aero-2 na tym tablecie to najlepiej włożyć kartę do fona obsługującego Aero i ustawić jako punkt dostępu. Myślę że to wyjście jest najmniej skomplikowane a działać będzie na 100%.
    Pozdrawiam don_rikardo

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z połączeniem tabletu Overmax DualDrive z siecią Aero2. Serwis Overmaxa poinformował, że tablet nie obsługuje tej sieci, mimo że po podłączeniu modemu z kartą SIM Aero2 tablet pokazuje pełny zasięg 3G, ale nie łączy się z internetem. Użytkownik próbował dwóch modemów Huawei E173 i E3131. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie ustawień APN oraz skonfigurowanie punktu dostępu. Ostatecznie, jeden z uczestników dyskusji zasugerował, aby włożyć kartę Aero2 do telefonu obsługującego tę sieć i ustawić go jako punkt dostępu, co ma być najprostsze i najskuteczniejsze rozwiązanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA