logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Storny nie ładuja sie - Strony Google nie ładuja sie. Brak połaczenia z serwerem

Kakaozaur 10 Lut 2013 10:56 2565 9
REKLAMA
  • #1 11913406
    Kakaozaur
    Poziom 9  
    Witam!

Mam problem i to dość uciążliwy ponieważ nie działają mi strony Google czyli (YouTube, Gplus, wyszukiwarka) a jak wiadomo bez wujka Google to jak bez reki. Strony się nie ładują sposoby z tego tematu:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1299921.html nie działają. Komputer jest po formacie co ciekawe problem był przed i wrócił 2 dni po formacie. Chciałbym dodać że na Androidzie który chodzi w tej samej sieci z tego samego routera działa wszystko Google jako storna jako aplikacja tak samo YouTube działa. Internet posiadam radiowy. Nikt inny z niego nie korzysta.
    Router to:Tp-Link Tl-wr841n

Być może znalazł bym rozwiązanie sam ,ale jak wymieniłem wyszukiwarka nie działa a inne nie są tak precyzyjne albo ja źle wpisuje hasła.

Jeśli ktoś ma dobra dusze to proszę o pomoc. Nie spieszy mi się chciałbym żeby do końca miesiąca dało rade coś wymyślić. Pozdrawiam Kakaozaur.

Przepraszam że nie zamieściłem informacji o systemie : Win XP Home SP3
  • REKLAMA
  • #2 11917262
    AB47
    Poziom 27  
    Ocena: 63
    Jaki system ?
    Pokaż ustawienia karty sieciowej, zmieniałeś coś tam ?
  • REKLAMA
  • #3 11917321
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Uzyj AdwCleaner, opcja Delete.
    Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit.
    Daj w zalaczniku oba logi z OTL oraz log z TDSSKiller (nic w nim nie usuwaj!).
  • #4 11920216
    Kakaozaur
    Poziom 9  
    Logi z wszystkich programów w załączniku. To chyba wszystkie logi.

Co do sterowników karty nic nie ruszałem.

Dziękuję z góry za udzielone mi już rady.
    Załączniki:
    • TDSSKiller.txt (38.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Extras to od OTL.Txt (35.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • OTL.Txt (161.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • mbam-log-2013-02-11 (16-30-03).txt (1.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 11920734
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Odinstaluj:
    avast! Free Antivirus
    Malwarebytes Anti-Malware wersja 1.70.0.1100

W Chrome ustaw strone startowa na google.

Logi wygladaja ok.

Uruchom na swoim komputerze jakiegos linuksa livecd np. Ubuntu i sprawdz czy tam rowniez wystepuje ten problem.
  • REKLAMA
  • #6 11920810
    Kakaozaur
    Poziom 9  
    Sytuacja wygląda tak samo. Co do linuksów to próbowałem na wirtualnej maszynie przed formatem bo myślałem że coś to da. Lecz nic się nie zmieniło. Próbowałem przez siec tor i Google wchodziło ,ale wiadomo jak jest z sieciami tor bardzo zamulają.
  • REKLAMA
  • #7 11922220
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Podlacz inny komputer do swojego lacza i sprawdz czy tez nie bedzie sie otwierac.
    Warto tez podlaczyc inny router.
  • #8 11924869
    Kakaozaur
    Poziom 9  
    Co do innego routera nie mam sposobności ,a podłączenie bezpośrednie powinno dać ten sam efekt podejrzewam. Dobrze myślę?
  • #9 11925548
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Podlacz i sprawdz.
  • #10 11929976
    Kakaozaur
    Poziom 9  
    Od tak zaczęły strony działać. Ale prosiłbym o nie zamykanie tematu ponieważ nie wiem na jak długo ten stan pozostanie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z ładowaniem stron Google (YouTube, Gplus, wyszukiwarka) na komputerze z systemem Windows XP Home SP3, mimo że na urządzeniach mobilnych w tej samej sieci wszystko działa poprawnie. Po formacie komputera problem powrócił. Użytkownik korzysta z routera Tp-Link TL-WR841N i radiowego połączenia internetowego. W odpowiedziach zasugerowano użycie narzędzi do skanowania (AdwCleaner, Malwarebytes, TDSSKiller), sprawdzenie ustawień karty sieciowej oraz przetestowanie innego komputera i routera. Ostatecznie, po pewnym czasie, strony zaczęły działać, ale użytkownik prosił o dalsze monitorowanie sytuacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA