logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dostępu do Google w przeglądarkach na XP z routerem TP-Link

voltek0 16 Kwi 2012 21:20 2954 6
REKLAMA
  • #1 10802058
    voltek0
    Poziom 11  
    Witam. Znalazłem kilka podobnych tematów przestudiowałem je i niestety bez rezultatów :). Problem polega na tym że jak wpisze wyszukiwarce nie ważne w jakiej Firefox, Opera czy IE wyskakuje informacja ze nie znalazł takiego serwera. W którymś temacie wyczytałem żeby sprawdzić w CMD wpisując ping www.Google.pl i po wpisaniu wygląda że komunikacja jest przez ping a normalnie niema :( co może być przyczyną?
    System xp.ruter TP-link na którym chodzą dwa komputery i ten drugi śmiga dobrze.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 10802635
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15545
    Czy jakakolwiek inna strona w przeglądarce wczytywana jest właściwie? Co znaczy przez ping komunikacja właściwa-dostaje odpowiedź z serwera podając czasy dostępu?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 10819371
    voltek0
    Poziom 11  
    Tak dostaje odpowiedz w 14ms.
  • REKLAMA
  • #4 10819503
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 10819622
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8306
    Ostatnio widziałem podobną sytuację. Wybrane strony, w tym google nie działały. TDSSKiller znalazł zainfekowany plik acpi.sys i po jego naprawie (odtworzeniu) wszystko działało normalnie.

Warto przeskanować nawet, jeśli to nie to i niczego nie znajdzie.
    http://support.kaspersky.com/downloads/utils/tdsskiller.exe
  • #6 10821678
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Cureit tez wykrywa ta infekcje. Dlatego warto zrobic skan przy pomocy mbam oraz cureit. Nastepnie dac logi z OTL oraz TDSS.
  • #7 11092583
    voltek0
    Poziom 11  
    Trochę stary temat ale właśnie udało mi się go niedawno rozwiązać więc może się komuś przyda. Próbowałem wielu rozwiązań które tu podawaliście niestety w moim przypadku pomogło dopiero wgranie programu Dr.Web i dopiero on znalazł jakieś dwa świństwa i po ich usunięciu teraz wszystko hula normalnie. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z dostępem do Google w przeglądarkach na systemie Windows XP, mimo że ping do serwera Google działał poprawnie. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie, czy inne strony ładują się prawidłowo oraz wpisanie pełnego adresu URL z "http://". Zidentyfikowano również możliwość infekcji złośliwym oprogramowaniem, co potwierdziły skany przy użyciu narzędzi TDSSKiller i CureIt. Ostatecznie, użytkownik rozwiązał problem poprzez użycie programu Dr.Web, który wykrył i usunął złośliwe pliki, przywracając normalne działanie przeglądarek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA