Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka Whirpool AWG650. Po wymianie łożysk wycieka woda.

parts 15 Lut 2005 15:35 2045 6
  • #1 15 Lut 2005 15:35
    parts
    Poziom 10  

    Problem pojawił się po wymianie łozysk. Otóz od strony kola pasowego, podczas płukania spod łozyska wycieka woda.W czasie prania jest ok, dopiero na płukaniu, kiedy pralka nabiera duzo wody pojawia się wyciek. Nie wiem czy jest to powód złego montażu uszczelniaczy,czy zbyt duzego poziomu wody: nabiera wtedy ok.polowę zbiornika.Proszę o porady, z góry dziękuje. Pozdrawiam.

    0 6
  • #2 15 Lut 2005 15:45
    Darkoe
    Poziom 18  

    parts napisał:
    Problem pojawił się po wymianie łozysk. Otóz od strony kola pasowego, podczas płukania spod łozyska wycieka woda.W czasie prania jest ok, dopiero na płukaniu, kiedy pralka nabiera duzo wody pojawia się wyciek. Nie wiem czy jest to powód złego montażu uszczelniaczy,czy zbyt duzego poziomu wody: nabiera wtedy ok.polowę zbiornika.Proszę o porady, z góry dziękuje. Pozdrawiam.


    Witam
    To jest przyczyna uszkodzonego uszczelniacza :)

    0
  • #3 15 Lut 2005 18:23
    Paw_el

    Specjalista AGD

    Witam.
    Skoro wycieka Ci spod łożyska to niestety czeka Cię powtórka z rozrywki i ponowne prawidłowe założenie nowego uszczelniacza.

    1
  • #4 15 Lut 2005 18:30
    112828
    Użytkownik usunął konto  
  • #5 15 Lut 2005 20:21
    parts
    Poziom 10  

    Domyślam się ze czeka mnie powtórny montaż łozyska,ale zanim to zrobię ,chcę Panów zapytać: czy ten oring o którym mówi kol. ble ble ma być pasowny w gnieżdzie( mój był troche luzny), jak daleko ma być wciśnięty uszczelniacz na wałek?Nie jestem pewien czy dobrze go założyłem.Dziekuje i pozdrawiam.

    0
  • Pomocny post
    #6 15 Lut 2005 21:32
    112828
    Użytkownik usunął konto  
  • #7 17 Lut 2005 17:08
    parts
    Poziom 10  

    Dziekuje wszystkim za pomoc, powodem przecieku był zle zalozony uszczelniacz na osi, nie był dopchnięty do gniazda.Teraz jest ok.Dziękuje i pozdrawiam.

    0