logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

asus gf6600gt - Gf6600gt agp czasami się nie włącza.

Dzalewa 11 Lut 2013 19:22 1089 6
REKLAMA
  • #1 11920755
    Dzalewa
    Poziom 9  
    Witam!

Nurtuje mnie jedna sprawa. Moja grafika gf 6600 gt na agp x8 czasami się nie włącza.

Przeczyściłem grafikę, ma wymieniony wentylator który jest sprawny, sprawdziłem kondensatory, dałem pastę termoprzewodzącą i dalej się tak robi. Sprawdzałem w innym kompie bez skutku. Mój zasilacz to 350W fortron. Inne grafiki typu fx 5500 działają poprawnie. Chciałbym wiedzieć czy da się jakość mocno szczegółowo zbadać grafikę by móc wiedzieć co jest złe w układzie. Jeszcze tylko nie sprawdzałem wejścia: D-sub bo jestem na DVI. Dodam również że komputer gdy grafika się nie włącza działa poprawnie wiatraczek grafiki, pracują dyski, wszystko przebiega tylko nic na ekranie : brak sygnału.
  • REKLAMA
  • #2 11920943
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3549
    Dzalewa napisał:
    Sprawdzałem w innym kompie bez skutku.

I co? Taki sam objaw tj. czasami się nie włącza?
  • REKLAMA
  • #3 11920997
    Dzalewa
    Poziom 9  
    np.ze dwa razy pod rząd włączy się poprawnie a czasami ze dwa,jeden raz nie włączy się trzeba wtedy wyłączyć na chama i ponownie włączyć , płytka grafiki nie wyglada na uszkodzona więc nie wiem w czym jest grane może agp x4?? zasilanie dodatkowe mam włączone moja płyta główna to asus p4s533
  • REKLAMA
  • #4 11921020
    Kasek21
    Poziom 43  
    Jak wyglądają kondensatory na karcie?
    Można je profilaktycznie wymienić.
  • #5 11921125
    Dzalewa
    Poziom 9  
    trochę się boje wymieniać zdjęć nie zapodam bo aparat mam słaby kondensatory wyglądają chyba dobrze, możecie mi opisać charakterystykę zepsutego kondensatora na grafice czy nawet jak nie jest spuchnięty to może być zły??
  • #6 11921158
    Kasek21
    Poziom 43  
    Dzalewa napisał:
    trochę się boje wymieniać

Dzalewa napisał:
    zdjęć nie zapodam

To oddaj kartę do serwisu lub ja wymień jeżeli takie objawy Ci przeszkadzają.

Dzalewa napisał:
    nawet jak nie jest spuchnięty to może być zły?

Tak.
  • REKLAMA
  • #7 11921589
    Dzalewa
    Poziom 9  
    naczy mogę wymienić tylko niektóre wlutowania kondensatora(nie wystają nużki a na niektórych tak) jeszcze mam jedno pytanie jest jakaś możliwość sprawdzenia kondensatorów? zwykłym miernikiem prądu (najtańszym) ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z kartą graficzną ASUS GF 6600 GT na złączu AGP x8, która czasami nie włącza się, mimo że komputer działa poprawnie. Przeprowadzono czyszczenie karty, wymianę wentylatora, sprawdzenie kondensatorów oraz nałożenie pasty termoprzewodzącej, jednak problem nadal występuje. Inne karty, takie jak FX 5500, działają bez zarzutu. Użytkownik zastanawia się nad możliwością dokładnego zbadania karty oraz wymiany kondensatorów, a także pyta o charakterystykę uszkodzonych kondensatorów i możliwość ich sprawdzenia za pomocą miernika. W odpowiedziach sugerowane jest oddanie karty do serwisu lub wymiana kondensatorów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA